REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Taip ketvirtadienį nusprendė Vilniaus apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs buvusio prezidento Algirdo Brazausko prezidento apsaugininko Jono Pauliko skundą dėl Vilniaus policijos sprendimo neišduoti leidimo turėti ginklą.

REKLAMA
REKLAMA

„Vilniaus policija pagrįstai neišdavė leidimą turėti ginklą, nes apsaugininko Jono Pauliko pažeidimas, kuomet jis šaudė į restorano virėją, vos nesibaigė nužudymu“, - konstatavo Vilniaus apygardos administracinis teismas.

REKLAMA

Teismas akcentavo, jog restorane „Amatininkų užeiga“  J. Paulikas elgėsi agresyviai, kėlė grėsmę kitų žmonių saugumui ir viešajai tvarkai.

Teisėjų kolegija taip pat pažymėjo, kad bylos įtakai neturi reikšmės tai, jog J. Paulikas ginklą buvo gavęs kaip valstybinį apdovanojimą.

Tai jau antras kartas, kai J. Paulikas teismo prašė įpareigoti policiją jam išduoti leidimą ginklui.

Prieš metus Vilniaus apygardos administracinis teismas nusprendė, kad policija pasielgė pagrįstai, tačiau šį sprendimą praėjusių metų spalį panaikino Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT).

REKLAMA
REKLAMA

2007-ųjų rugpjūčio 15 dieną neblaivus J. Paulikas restorane  „Amatininkų užeigoje“ susiginčijo su kavinės personalu ir paskui įsiveržęs į virtuvę   septynis kartus iš ginklo „Sig Sauer“ šovė į virėją Juozą Venckų.

Įsisiautėjusį lankytoją bandė apraminti kavinės darbuotojai, tačiau nepavyko. Jie iškvietė policiją. Tuometiniam VAD pareigūnui nustatytas sunkus girtumo laipsnis – beveik keturios promilės alkoholio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų