REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė, gavusi informaciją apie kandidato į vidaus reikalų ministrus Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) atstovą Artūro Meliano patikrinimą pagal Korupcijos prevencijos įstatymą, pasirašė dekretą, kuriuo A. Melianas skiriamas Lietuvos vidaus reikalų ministru, informuoja prezidentės spaudos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Portalui Balsas.lt A. Melianas teigė nebijąs sunkumų, apie kuriuos yra kalbėjęs premjeras Andrius Kubilius, kuris yra sakęs, kad po buvusio ministro Raimundo Palaičio šioje žinyboje esama „didelių iššūkių“ naujam ministrui.

REKLAMA

„Sunkumų nebijome. Žinome, kad yra daug nenuveiktų darbų ir neišspręstų problemų. Pirmiausiai – visuomenės saugumo, policijos darbo, sienų apsaugos, prekybos žmonėmis srityse“, – sakė jis.

Pasak A. Meliano, skiriant jį ir derinant kandidatūrą esą nebuvo keliama sąlyga grąžinti į darbą buvusius Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovus Vitalijų Gailių ir Vytautą Giržadą. „Matau tik vieną – teisinį kelią. Teismai duoda atsakymus. <...> Gyvename teisinėje valstybėje ir politinės sąlygos negali būti keliamos ir jų nebuvo“, – tvirtino A. Melianas.

REKLAMA
REKLAMA

A. Melianas, gimęs 1964 metais Panevėžyje, turi ekonomisto išsilavinimą. 1997 metais jis buvo išrinktas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariu, Socialinių reikalų komiteto pirmininku.

Buvo Seimo nariu 2000–2004 metaiss, išrinktas daugiamandatėje rinkimų apygardoje pagal Lietuvos liberalų sąjungos sąrašą. Seime dirbo Socialinių reikalų ir darbo komitete (2000–2001 m. – komiteto pirmininkas).

A. Melianas 2006–2008 m. buvo Vilniaus apskrities viršininko pavaduotojas. Prižiūrėjo Vilniaus apskrities socialinės paramos, sveikatos apsaugos, švietimo ir kultūros sritis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šios kadencijos Seime A. Melianas yra Socialinių reikalų ir darbo komiteto narys – komiteto pirmininko pavaduotojas.

Pagal prezidentės pasirašytą dekretą atsistatydinimo pareiškimą įteikęs R. Palaitis vidaus reikalų ministro pareigų nebeina nuo kovo 26-osios. Postą jam kainavo dviejų FNTT vadovų – Vitalijaus Gailiaus ir Vytauto Giržado – atleidimas iš pareigų. Šis veiksmas išprovokavo krizę valdančiojoje koalicijoje, kuri vos nesibaigė pastarosios griūtimi.

Seimo Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija tikėjosi, kad premjeras Andrius Kubilius į šį postą teiks kaip tik konservatorių. Buvo tikimasi, kad juo galėtų tapti Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Stasys Šedbaras.

LiCS vadovas Algis Čaplikas premjerui A. Kubiliui siūlė kelias kandidatūras. Be A. Meliano premjerui buvo siūlyti šios žinybos vadovas Regimantas Čiupaila, sveikatos ministras Raimundas Šukys ir buvęs R. Palaičio viceministras, anksčiau valstybės saugumo departamento pareigūnas Mindaugas Ladiga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų