REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už Atlanto gyvena toks fotografas lietuviška pavarde – Joshas Kurpius. Vyras fotografuoja motociklus, jo darbus perka motociklų žurnalai, o nuotraukos puošia ir „Harley Davidson“ reklamas. Beje, ir pats Joshas Kurpius yra užkietėjęs motociklininkas – gausybę laiko jis praleidžia klajodamas po Ameriką ant savo motociklo.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, Joshas Kurpius nėra lietuvis, o šaknys jo greičiau yra lenkiškos. Kažkada „Facebook“ socialiniame tinkle užklaustas dėl savo pavardės amerikietis nuoširdžiai nustebo. Pasak fotografo, jo senelio pavardė buvo daugiau lenkiška, Kurpiez, tačiau daugiau kaip prieš šimtmetį JAV imigracijos pareigūnai nesivargino tiksliai dokumentuose perrašyti pavardės, ir taip atsirado Kurpių šeimos linija.

REKLAMA

Josh Kurpius fotografuoja motociklus ir motociklininkų gyvenimo akimirkas. Josh Kurpius nuotr.Joshas Kurpius fotografuoja motociklus ir motociklininkų gyvenimo akimirkas. Josh Kurpius nuotr.

Na o dabar – apie fotografiją ir apie motociklus. Joshas Kurpius pats yra užkietėjęs motociklininkas. Jis ir jo draugai sukasi „old school“ motociklų gerbėjų rate. Tai ne tik technika, tai ir pati filosofija. Vyrukai vos ne iš gabalų susirenka savo svajonių motociklus, naudoja senas dalis, tėvų ir senelių garažuose rastus variklius, ir pernelyg „neapkraudami“ galvų klajoja po didelę šalį. Ir jokio „savaitgalinio pižonizmo“, brangių aksesuarų ar mados vaikymosi. Visa tai sunku apibūdinti. Tai savotiškas baikerių ir hipių kultūros kokteilis. Ir bet kuriuo atveju tai yra grįžimas prie ištakų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų