REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Druskininkų miestas toliau intensyviai ruošiasi priimti „Druskininkų Puma pusmaratonio" dalyvius. Jau gegužės 6-ą dieną įvyksiančioje bėgimo šventėje bus daug smagių naujovių, skirtų ne tik profesionalams, bet ir mėgėjams, aktyvioms šeimoms bei mažiesiems bėgikams, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Bėgimo šventėje dalyvaus ir sportininkas Rytis Bublevičius. Tiesa, jis sporto mėgėjams labiau pažįstamas kaip karatė atstovas, o ne ilgų nuotolių bėgikas. 39-erių metų vyras yra daugkartinis Lietuvos karatė čempionas, 2000 metais Europos Fudokan karatė čempionate Lenkijoje iškovojo bronzos medalį, 2004 metais Pasaulio tradicinio karatė čempionate Šveicarijoje iškovojo sidabro medalį, 2009 metais Europos tradicinio karatė čempionate Italijoje pelnė sidabro medalį, už sportinius pasiekimus apdovanotas LR kūno kultūros ir sporto departamento.

REKLAMA

„Pusmaratonyje esu naujokas. Tai ir rezultatas man įdomus tik kaip atskaitos taškas. Man įdomus pats potyris, svarbu sudalyvauti“, - teigia R.Bublevičius.

Karatė akademijoje dirbantis R.Bublevičius mano, kad tiek karatė, tiek bėgime galima surasti bendrų dalykų.

„Karatė mano gyvenime užima didžiąją dalį ir aš dėl to jaučiuosi laimingas, - prisipažįsta sportininkas. - O bėgimas, tai grynas oras, gamta ir gera proga pabūti su savo mintimis. Manau, galima surasti panašumų tiek karatė, tiek bėgime. Svarbiausia gebėjimas subalansuoti savo emocijas bei mintis, o dar geriau kad jos taptu jūsų sajungininkėmis“.

REKLAMA
REKLAMA

R.Bublevičius teigia, kad bėgimas yra daugelio sporto šakų pagrindas. Ši sporto šaka jam padeda ir karatė.

„Bėgioti mėgstu jau seniai, tačiau ne tokius ilgus atstumus, - šypsosi karatė treneris. - Viskas prasidėjo vaikystėje, kai dar lankiau lengvąją atletiką. O ir karatė treniruočių procese bėgimas labai reikalingas. Pusmaratoniui ruoštis pradėjau nuo spalio mėnesio, tada porai mėnesių buvau išvykęs į stovyklą Indijoje ir ten kasryt pradėjau bėgioti. Nuo šių metų pradžios bėgimas jau tapo reguliarus ir bėgu ilgas distancijas, bent jau porą kartų per savaitę. Bėgimas, mano nuomone, visuomet buvo ir yra viena patraukliausių aktyvaus sveikatingumo formų. Tai aktyvi meditacija.“.

Norintys dalyvauti bėgime turi būtinai iš anksto užsiregistruoti. Registracijos formą galima rasti interneto svetainėje www.druskininku-pusmaratonis.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų