REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus licėjus organizuoja naują Lietuvos Moksleivių Kino Festivalį, kuriame dalyvauti kviečia visos šalies mokinius. Tai bene pirmasis festivalis, kuris įtraukia visą Lietuvą ir suteikia galimybę moksleiviams bent trumpam pabūti filmų kūrėjais, varžytis dėl „iPad2“, kelionės į Paryžių bei kitų puikių prizų. Festivalis įvyks gegužės 11 dieną kino centre „Multikino“, kurio metu kompetentinga festivalio komisija, vadovaujama žymaus kino kūrėjo Igno Miškinio, paskelbs nugalėtoją.

REKLAMA
REKLAMA

„Festivaliu siekiame skatinti moksleivių kūrybingumą, mokyklų bendravimą. Nepaprastai džiaugiamės moksleivių susidomėjimu šiuo kino festivaliu. Nors registracija dar vyksta, jau sulaukėme itin didelio dalyvių aktyvumo, ypač iš Vilniaus, Marijampolės ir Panevėžio mokyklų“ – džiaugiasi pagrindinis festivalio organizatorius, Vilniaus licėjaus moksleivis Augustas Gornatkevičius.

REKLAMA

Pasak festivalio organizatorių – Vilniaus licėjaus ir Licėjaus Alumni atstovų, šis festivalis suteikia galimybę Lietuvos moksleiviams ne tik būti pastebėtiems ir įvertintiems žymių Lietuvos aktorių ir režisierių, bet ir laimėti šaunių prizų ar susipažinti su bendraminčiais.

„Skatiname kūrybinę veiklą, ypač vaikų ir jaunimo iniciatyvas, todėl nusprendėme bendradarbiauti ir padėti jauniesiems kino kūrėjams realizuoti savo sumanymus. Antroji priežastis, paskatinusi sutikti su festivalio organizavimu centro erdvėse – iš karto po jo, gegužės 18 – birželio 6 dienomis „Oze“ vyksianti fizikos dėsnius aiškinanti paroda. Fizikos mokslas neatsiejamas nuo šiuolaikinio kino, tad Lietuvos Moksleivių Kino Festivalis bus graži renginio įžanga“, – sako prekybos ir pramogų centro „Ozas“ direktorė Inga Navickaitė.

Lietuvos Moksleivių Kino Festivalyje norintys dalyvauti kūrybingi Lietuvos mokyklų moksleiviai yra kviečiami iki gegužės 4 d. pateikti savo sukurtus iki 7 min. trukmės filmus. Dalyviai varžysis 8 kategorijose: geriausias filmas, aktorius, montažas, režisierius, garso takelis, operatorius, idėja, dizainas. Iš visų atsiųstų filmų tik 15 geriausių pateks į konkursinę programą ir bus parodyti apdovanojimų ceremonijos metu kino centre „Multikino“, esančiame prekybos ir pramogų centre „Ozas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų