REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmalaikiai Seimo rinkimai neturi prasmės, tačiau kalbos apie jų paankstinimą nestebina – Seimas tokius klausimus aptaria artėjant kiekvieniems rinkimams, mano Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

„Nematau prasmės (pirmalaikių Seimo rinkimų – ELTA), bet ne pirmą ir ne paskutinį kartą Seimas tokius klausimus, artėjant kiekvieniems rinkimams, aptaria, tai ir šį kartą, matyt, rezultatas bus panašus“, – ketvirtadienį interviu „Žinių radijui“ sakė Premjeras.

REKLAMA

A. Kubiliaus nuomone, Seimas savo darbotvarkėje turi labai svarbių darbų, ypač energetikos srityje, todėl jis tikisi, kad bus skirta pakankamai laiko, dėmesio ir intelektinių išteklių šiems darbams užbaigti iki Seimo rinkimų.

„Aš manau, kad tikrai politinės partijos yra pajėgios konstruktyviai, racionaliai, nepaisant artėjančių rinkimų, diskutuoti tokiais pačiais svarbiausiais ir strateginiais, nacionalinės svarbos klausimais. Ir tokiu atveju aš ne vieną kartą esu sakęs – nematau, kodėl reikėtų diskutuoti ir ginčytis dėl to, kad rinkimus paankstintų pora mėnesių“, – sakė Premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

ELTA primena, kad antradienį Seimas po pateikimo pritarė nutarimo projektui, kuriame siūloma šių metų birželio 3 d. skelbti pirmalaikius Seimo rinkimus. Už tai balsavo 50 Seimo narių, prieš buvo 12, susilaikė 31 parlamentaras.

Nutarimo projektą „Dėl pirmalaikių Lietuvos Respublikos Seimo rinkimų“ Seimui pateikęs parlamentaras Žilvinas Šilgalis sakė, kad parlamentarai turi istorinį šansą perkelti rinkimus visiems laikams į pavasarį. Jo teigimu, tai – valstybei reikalingas žingsnis. Parlamentaras, kviesdamas kolegas pasitikrinti pasitikėjimą, sakė, kad pavasarį apskritai žmonių nuotaikos būna geresnės negu šaltąjį spalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ž. Šilgalis nemano, kad problemos valdančiojoje koalicijoje išsisprendė ir yra santaika ir sutarimas. „Sutarimo nėra, yra tik fikcija, savęs raminimas“, – sakė Ž. Šilgalis.

„Kuo valdanti dauguma bus trumpiau valdžioje, tuo Lietuvai bus geriau“, – sakė „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis, kviesdamas pritarti siūlymui.

Siūlymai vasarą rengti pirmalaikius Seimo rinkimus parlamente atsirado kilus krizei tarp valdančiosios koalicijos partnerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų