REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinių Valstijų teisingumo departamentas padavė ieškinį prieš korporaciją „Apple“ ir kelias leidyklas, apkaltinęs jas karteliniu susitarimu dėl elektroninių knygų kainų, rašo „The Washington Post“.

REKLAMA
REKLAMA

JAV kaltina korporaciją "Apple", leidyklas "Hachette", "HarperCollins", "Macmillan", "Simon and Schuster" ir "Penguin" slapta susitarus dėl jų pardavinėjamų elektroninių knygų kainų.

REKLAMA

Ieškinys pateiktas kitą dieną po naujausių pranešimų apie "Apple" akcijų vertę. Antradienį paskelbta, kad technologijų milžinės "Apple" rinkos vertė pirmą kartą viršijo 600 mlrd. JAV dolerių, o tai įtvirtino jos kaip vertingiausios JAV bendrovės pasaulyje poziciją.

"Apple" ir "Macmillan", kurios atsisakė dalyvauti derybose su Teisingumo departamentu, neigia sutarusios kelti elektroninių knygų kainas, praneša šaltiniai, susipažinę su situacija.

REKLAMA
REKLAMA

"Simon & Schusterr", "Hachette 8 HarperCollins" ieško būdų išvengti brangiai kainuojančio bylinėjimosi ir manoma, kad joms pavyks sureguliuoti situaciją jau trečiadienį, pranešė šaltiniai.

"Penguin Group" rengiasi esant būtinybei ginti savo teises teisme, pranešė "Bloomberg" šaltiniai.

Oficialūs Teisingumo departamento atstovai, "Apple" ir leidyklos komentuoti atsisakė.

"Apple", Penguin" ir "Macmillan" ketina ginti savo teises į vadinamąjį modelį, kuris leidžia leidėjams nustatyti elektroninių knygų kainas.

"Jeigu kelios kompanijos sudarys kainų sutartis, tai gali pakenkti pirkėjams ir konkurencingumui, net jeigu šios kompanijos nėra lyderės, pareiškė Teisingumo departamento ekonomistė Fiona Scott-Morton.

Elektroninių knygų pardavimai 2011 metais išaugo 117 proc., iki 969,9 mln. dolerių, rodo JAV leidėjų asociacijos duomenys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų