REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vladimiras Putinas, kuris gegužę trečią kartą taps Rusijos prezidentu, mano, kad ateityje galbūt reikėtų uždrausti tam pačiam asmeniui siekti trečiosios kadencijos, praneša agentūra AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Rusijoje prezidentu asmuo gali būti daugiausiai dvi kadencijas iš eilės, tačiau po pertraukos jam nedraudžiama kandidatuoti dar kartą.

REKLAMA

Anot V. Putino, protinga būtų taip pakeisti konstituciją, kad vienam asmeniui visiškai būtų uždrausta siekti trečiosios kadencijos. Sakydamas kalbą parlamente Maskvoje jis teigė, kad apie tai būtų galima pagalvoti su parlamento frakcijomis.

Tačiau paties V. Putino tokios pataisos nepaliestų. „Priimtas įstatymas atgalinio poveikio neturėtų. Aš turiu galimybę dirbti dabar ir dar vieną kadenciją, jei tai leis situacija ir aš to norėsiu“, – kalbėjo V. Putinas.

REKLAMA
REKLAMA

V. Putinas kovo 4-ąją vykusiuose rinkimuose šešeriems metams buvo išrinktas Rusijos prezidentu. Jo inauguracija numatyta gegužę.

V. Putinas du kartus jau vadovavo šaliai nuo 2000 iki 2008 metų. Tada prezidento kadencija dar buvo ketveri metai. Rinkimuose 2008-aisiais jis dalyvauti negalėjo, nes Rusijos konstitucija draudžia daugiau nei dvi kadencijas iš eilės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų