REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvijos valstybinės įdarbinimo agentūros duomenimis, kovo pabaigoje registruotas nedarbas šalyje, palyginti su vasariu, sumažėjo 0,1 proc. ir siekė 11,7 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Kovo pradžioje Latvijoje buvo užregistruota 133 tūkst. 413 bedarbių, o mėnesio pabaigoje – 132 tūkst. 158 bedarbiai. Šį mėnesį įsidarbino 5 tūkst. 187 bedarbiai.

REKLAMA

Palyginus su vasariu, nedarbo lygis sumažėjo visuose regionuose, tačiau nežymiai padidėjo Jūrmaloje, Rėzeknėje, teigia agentūros atstovai.

Kovą aukščiausias nedarbo lygis buvo Latgalos regione (20,3 proc.), o žemiausias – Rygos regione (8,3 proc.).Tarp miestų aukščiausias nedarbas buvo Jėkabpilyje – 15,1 proc., o žemiausias – Rygoje – 7,7 proc.

Kovą vartojimo prekių kainos pakilo 0,6 proc., per metus padidėjo 3,3 proc.

Vidutinis vartojimo kainų lygis kovą Latvijoje, palyginti su vasariu, ūgtelėjo 0,6 proc., o palyginti su praėjusių metų kovu – 3,3 proc., rodo šalies Centrinės statistikos valdybos duomenys.

REKLAMA
REKLAMA

Prekių kainos kovą, palyginti su vasariu, padidėjo 0,7 proc., paslaugų – 0,2 procento. 2011 m. kovą vartojimo kainos išaugo 0,7 proc.

Daugiausia Latvijoje kovą pabrango drabužiai ir avalynė, maisto produktai, alkoholis ir tabako gaminiai, prekės ir paslaugos, susijusios su transportu ir sveikatos apsauga.

Tarp maisto produktų daugiausia pabrango daržovės – 9,7 proc., kiaušiniai – 8,9 proc. O pienas ir pieno produktai pabrango 1,6 proc.

Tuo tarpu mėsa kovą atpigo – 1,1 proc. Grūdų produktų kainos sumažėjo 0,7 proc., konditerijos gaminiai – 0,8 proc., arbata ir kava – 0,6 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Alkoholiniai gėrimai vidutiniškai pabrango 1,2 proc.

1,9 proc. kovą pabrango degalai: benzinas – 2,1 proc., dyzelinas – 1,7 proc.

Medikamentų kainos padidėjo 0,8 proc., asmens higienos prekių – 2,3 proc., transporto draudimas – 1,4 proc.

Kovą, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų mėnesiu, prekės pabrango 4 proc., paslaugos – 1,5 proc. Pirmąjį šių metų ketvirtį kainos išaugo 1,6 proc., o pirmąjį 2011 m. ketvirtį – 2,3 procento.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų