REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Generalinis prokuroras Darius Valys kreipėsi į Seimą su prašymu leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Vilniaus apygardos teismo teisėją Ričardą Skirtuną.

REKLAMA
REKLAMA

Temidės tarnas į teisėsaugininkų akiratį pakliuvo po to, kai jo kabinete atlikus kratą aptikta apie 30 tūkstančių litų, kuriuos, kaip įtariama, kaip kyšį įteikė advokatai, ginantys kaltinamuosius kontrabandos byloje.

REKLAMA

Norėdami, kad būtų paleistas įtariamasis, antradienį  į R. Skirtuno kabinetą atvyko du advokatai, padėjėjas. Kai svečiai išėjo, Specialiųjų tyrimų tarnybos ir Kriminalinės policijos biuro pareigūnai užgriuvo į teisėjo kabinetą, kur rado pinigus.

R. Skirtunas mėgino teigti, jog tai jo pinigai, kurie gauti kaip skola, tačiau jokių įrodymų, iš kur jis skolino pinigus, nepateikė.

Jeigu Seimas leis jam pateikti įtarimus, R. Skirtunas bus sulaikytas jau trečiadienį ar ketvirtadienį.

REKLAMA
REKLAMA

Teisėjas teigė, jog prieš jį įvykdyta provokacija po to, kai jis paleido vieną įtariamąjį.

Po kelių valandų savo kontoroje buvo sulaikytas advokatas V.P. Jo kolega S.J. paleistas po apklausos. Dar vienas pilietis L.J. taip pats sulaikytas 48 valandoms.

Du advokatai, jų padėjėjas ir teisėjas įtariami prekybos poveikiu, papirkimu bei kyšininkavimu.

Jų ginamieji priklausė gaujai, kurie nelegaliai per sieną pervežė beveik 40 vilkikų su kontrabandinėmis cigaretėmis iš Rusijos ir Baltarusijos. Jų padaryta žala valstybei siekia kelis dešimtys milijonų litų.

TAIP PAT SKAITYKITE:

STT: teisėjo kabinete atlikta krata siejama su kontrabandos byla (papildyta)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų