REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norite išsinuomoti ar išnuomoti butą, gauti vizą ar užsienio valstybės pasą? Trokštate paimti paskolą banke ar susirasti darbą? Atrodo paprasta? Tikrai ne.

REKLAMA
REKLAMA

Tenka gaišti laiką, leisti pinigus ir gadinti sau nervus. O čia, kur buvę, kur nebuvę, į pagalbą skuba tarpininkai. Jie siūlosi už jus pastovėti eilėse, surinkti ir sutvarkyti visus reikalingus dokumentus. Ar verta ir saugu pasikliauti tokių tarpininkų paslaugomis?

REKLAMA

Nesąžiningų tarpininkų išradingumui nėra ribų. Istorijos apie sukčiavimo atvejus su nekilnojamuoju turtu nuskamba plačiai ir vėl kartojasi iš naujo.  Labiausiai sukčių  mėgiamos  aukos yra pensininkai.  Iš jų lengviausia išgauti įgaliojimus ir perparduoti  butus.  Neilgai trukus senukus iš jų pačių namų lauk  ima varyti naujieji savininkai.

Smulkesnio masto apgavystės vyksta su butų nuomomis. Pavyzdžiui, būsto šeimininkai išvyksta atostogauti. Tuo metu sukčiai pasiskelbia ilgam laikui išnuomojantys šį butą. Atsiradus klientui, patenka į vidų, priima naująjį  gyventoją, gauna avansinį apmokėjimą už nuomą ir dingsta.  Ir tai dar ne viskas. Net jei būstą ketinate pirkti, sutvarkyti nuosavybės dokumentus vėlgi gali pasisiūlyti „paslaugus“ tarpininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Dar viena sfera, kurioje itin klesti sukčiai – įdarbinimas užsienyje. Kai kurios agentūros siūlo tiesiog neįtikėtinus dalykus:  įvairias  darbo vietas, geras gyvenimo sąlygas, didelius atlyginimus už nekvalifikuotą darbą, nereikalauja užsienio  kalbos žinojimo, patirties ir išsilavinimo. Vienintelis minusas – nemenkas įdarbinimo paslaugos įkainis.  Policija įspėja, kad asmenys, siūlantys įdarbinti užsienyje, dažniausiai slepia savo asmens tapatybę, neturi licencijos tarpininkauti įdarbinant asmenis kitose šalyse.

Viena  naujesnių  sukčiavimo rūšių – kaip gyventojus  įspėja Kriminalinės policijos biuras -  po atokias Lietuvos vietoves važinėjantys asmenys, apsimetę banko darbuotojais ir už tam tikrą atlygį siūlantys  padėti susigrąžinti prarastus indėlius. Savaime suprantama, kad gavę pinigus „bankininkai“ dingsta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų