REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Arminas Lydeka šiandien kreipėsi į Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybą, kad ši kuo skubiau išnagrinėtų, ar viešai skelbiami Vilniaus rajono savivaldybės reikalavimai naujai į darbą priimamiems buhalteriams mokėti lenkų kalbą yra pagrįsti, taip pat – ar šie reikalavimai neprasilenkia su lygiateisiškumo principu.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalų sąjūdžio frakcijos nario A. Lydekos žiniomis, prieš keletą metų ieškodama naujų darbuotojų Vilniaus rajono savivaldybė jau buvo nurodžiusi analogišką reikalavimą mokėti lenkų kalbą. Tuomet skundą nagrinėjusi Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba pripažino, kad, atsižvelgiant į pareigybės aprašymą, savivaldybė tarp specialiųjų reikalavimų nurodė neleistinai diskriminuojančią nuostatą.

REKLAMA

„Buhalteris, kaip nurodoma Vilniaus rajono savivaldybės darbo skelbime, yra atsakingas už apskaitos tvarkymą. Kaip žinia, valstybės dokumentai Lietuvoje yra rašomi valstybine lietuvių kalba. Dėl to pakartotiniai Vilniaus rajono savivaldybės bandymai ieškoti darbuotojų, mokančių lenkų kalbą, kelia pagrįstų abejonių, ar ši biudžetinė įstaiga kai kurių tautybių atstovams nebando sukurti išskirtinių sąlygų. Tokia galimai kryptinga savivaldybės veikla yra netoleruotina, tai tik didina įtampą visuomenėje“, – teigia Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas A. Lydeka.

Liberalų sąjūdžio frakcijos narys taip pat paragino Valstybės tarnybos departamentą išnagrinėti, ar Vilniaus rajono savivaldybės vadovybė šiuo konkrečiu atveju, keldama reikalavimus darbuotojams, nepažeidė Konstitucijos, nepiktnaudžiavo savo padėtimi ir ar užtikrino lygias galimybes gauti darbą visiems pretendentams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų