REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors nuo 11 iki 15 val. įvažiuoti į Laisvės alėją yra draudžiama, neretai pasitaiko šį draudimą ignoruojančių vairuotojų. Savivaldybės Viešosios tvarkos tarnyba įpareigota šiems pažeidėjams skirti kur kas didesnį dėmesį.

REKLAMA
REKLAMA

Laisvės alėja visų pirma yra pėsčiųjų ir dviratininkų gatvė. Nuo 11 iki 15 valandos Laisvės alėjoje būna daugiausiai žmonių, todėl draudimas nustatytomis valandomis įvažiuoti į ją nėra atsitiktinis. Įpareigojau Viešosios tvarkos tarnybą griežčiau kontroliuoti, kaip vairuotojai laikosi šio reikalavimo. Aš pats, pamatęs po Laisvės alėją draudžiamu laiku važinėjantį automobilį ar mikroautobusą, visuomet pranešu tarnybai ir raginu taip daryti visus kauniečius", - teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

REKLAMA

Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos tarnybai galima skambinti telefonu (8 37) 226692 arba nemokamu savivaldybės telefonu (8 800) 20000.

Siekiant užtikrinti pėsčiųjų saugumą, draudimas nuo 11 iki 15 val. įvažiuoti į Laisvės alėją ir kitas valstybės saugomas teritorijas (Vilniaus g., Nepriklausomybės a. ir Vienybės a.) buvo priimtas prieš kelerius metus. Įsigaliojus šiam tarybos sprendimui, transporto srautai Laisvės alėjoje sumažėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Viešosios tvarkos tarnybos duomenimis, 2011 m. už įvažiavimą į valstybės saugomas teritorijas draudžiamu laiku buvo nubausta beveik 50 pažeidėjų.

„Labai dažnai vairuotojai išsiima leidimą įvažiuoti į Laisvės alėją, kitas saugotinas teritorijas, tačiau net nepažiūri, kad nuo 11-15 val. jis nesuteikia tokios galimybės. Vairuotojai turėtų atidžiau skaityti, kokią teisę suteikia leidimas ir nepiktnaudžiauti važinėjant draudžiamu metu", - teigė Viešosios tvarkos tarnybos vedėjas Rimas Sidera. Pasak jo, baudos už tokio pobūdžio nusižengimą dydis siekia nuo 80 iki 140 litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų