REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Atsinaujinantis ir pilnas netikėtumų muzikos festivalis „Velnio akmuo“, vyksiantis liepos 12–15 dienomis Anykščiuose, pristato roko scenos pagrindinę grupę – švedus „Truckfighters“! Besiplečiant festivalio stilistinei amplitudei, švedų stoner roko „džentelmenai“ tampa festivaliui svarbaus įvykio – roko scenos gimimo – esminiu simboliu.

REKLAMA
REKLAMA

„Geriausia kada nors egzistavusi grupė“

Taip „Truckfighters“ apibūdina stoner roko ikona Josh Homme, amerikiečių roko grupės „Queens of the Stone Age“ vokalistas. Pagyras Švedijos rokeriams žarsto ir tokie muzikos žurnalai kaip „Metal Hammer“, „Kerrang!“ ar „Terrorizer“. Visgi nepanašu, kad „Truckfighters“ nariams labai rūpėtų viešoji nuomonė. Kaip ir dera tikriems rokeriams, švedų trio labiau koncentruojasi į darbą nei į pagyras ir yra linkę veikiau save ironizuoti, o ne pervertinti.

REKLAMA

Kokybiškas ir originalus „stoneris“

„Truckfighters“ muzikos stilius paprastai apibūdinamas kaip stoner/desert rokas, tačiau tai nėra visai tipiškas šios krypties kolektyvas. Grupės kūryboje nesunku įžvelgti ir heavy metalo, progresyvaus bei psichodelinio roko elementų. Žemos ir masyvios gitarų partijos, išraiškingas vokalas, „old school“ melodijos ir tikras rokenrolas, pertraukiamas progresyvių intarpų – būtent dėl to grupės fanai visame pasaulyje kraustosi iš proto jau daugiau nei dešimtmetį...

REKLAMA
REKLAMA

Gyvenimas be koncertų – tarsi koma

Bene geriausiai „Truckfighters“ kūryba atsiskleidžia ne klausant įrašų, o stebint gyvus grupės pasirodymus, kurie ir įprasmina ypač darbingą trijulės karjerą. Per dešimtį metų muzikantai ne tik įrašė tris pilnametražius albumus, bet ir surengė ne po vieną turą Europoje ir JAV, kurių metu pasirodė daugiau nei 300 scenų. Pernai susuktame dokumentiniame filme apie „Truckfighters“ muzikantai ironizuoja, kad gastroliuodami gyvena realų gyvenimą, o įprastas kasdienis gyvenimas jiems yra tarsi koma. Iš pirmo žvilgsnio toks požiūris galbūt ir keistas, tačiau gyvi grupės pasirodymai kalba patys už save: vaikinai trykšte trykšta tiesiog velniška energija ir charizma. Vieno interviu metu paklaustas apie legendinę „Truckfighters“ sceninę energetiką, gitaristas Dango atsako, kad visa paslaptis tikriausiai slypi špinatuose, kurių dubenį jis suvalgo prieš kiekvieną koncertą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasirodymą remia Švedijos Karalystės ambasada

Gardus kąsnelis visiems alternatyvos ir ugningų pasirodymų mėgėjams bus pateiktas remiant Švedijos Karalystės ambasadai. Pastaroji remia ir kitų jau po trijų mėnesių Dainuvos slėnį drebinsiančių švedų – „Enforcer“ – atvykimą į Lietuvą.

Festivalio informacija: www.devilstone.net

Užs. nr. 2091

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų