REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

(Papildyta 11:36) Teisėjas, pas kurį atliktos kratos, pasiprašė nemokamų atostogų iki penktadienio. Šiandien ar rytoj prokuratūra žada kreiptis į Seimą dėl jo neliečiamybės panaikinimo.

(Papildyta 11:36) Teisėjas, pas kurį atliktos kratos, pasiprašė nemokamų atostogų iki penktadienio. Šiandien ar rytoj prokuratūra žada kreiptis į Seimą dėl jo neliečiamybės panaikinimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroro Sergejaus Takvarelio teigimu, krata pas teisėją siejama su kontrabandos byla.

REKLAMA

Pirminiais duomenimis, pernai pradėjus ikiteisminį tyrimą ir šiemet bylą perdavus teismui, gynėjai mėgino padaryti poveikį teisėjui Ričardui Skirtūnui.

Krata pas teisėją ir advokatų sulaikymas yra siejamas su  kontrabandos byla, kurioje sulaikyta daugiau nei 20 asmenų, tarp kurių – „dambrauskinių“ grupuotės narys Marijanas Taraškevičius.

Gauja vertėsi gabendama cigaretes iš Rusijos ir Baltarusijos. Kroviniai, gabenami vilkikuose, buvo kruopščiai slepiami. Viso pareigūnai sulaikė beveik 40 vilkikų su cigaretėmis Estijoje, Latvijoje, Lenkijoje ir Vokietijoje. Krovinio vertė siekė milijonus litų.

REKLAMA
REKLAMA

--------------------------

Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos ir Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) Organizuoto nusikalstamumo tyrimo padalinių tyrimo grupė atlieka ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 226 str., 227 str., 225 str. dėl prekybos poveikiu, papirkimo bei kyšininkavimo, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Vakar, balandžio 10 d., STT Vilniaus valdybos pareigūnai, tirdami galimus korupcijos faktus, įvairiose Vilniaus miesto vietose sulaikė du advokatus V. P., S. J., pilietį L. J. Tuo pačiu metu Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjo R. S. kabinete atlikta krata,per kurią rasti ir paimti pinigai, kelios dešimtys tūkstančių litų, kurie galimai buvo perduoti kaip kyšis. Įtariama, kad kyšis galėjo būti perduotas siekiant palankaus sprendimo baudžiamojoje byloje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Advokatas V. P. bei pilietis L. J. buvo sulaikyti 48 valandoms. Sprendimą, ar kreiptis į teismą dėl suėmimo skyrimo, priims ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras. Šiandien sprendžiamas klausimas dėl kreipimosi į Lietuvos Respublikos Seimą dėl teisėjo teisinės neliečiamybės panaikinimo.

Ikiteisminį tyrimą atlieka STT Vilniaus valdybos, LKPB Organizuoto nusikalstamumo tyrimo padalinių pareigūnai. Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

„Dėl teisėjo neliečiamybės panaikinimo bus kreiptasi į Seimą“, – portalui Balsas.lt sakė STT vadovas Žimantas Pacevičius.

Advokatų tarybos pirmininkas Virginijus Papirtis portalui Balsas.lt sakė, jog kol kas tik girdėjęs faktą: „Dėl vieno atvejo tai tikrai bus šnipštas, o dėl kitų – nežinau“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų