REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasaros sezonu nuo birželio 26 iki rugpjūčio 29 dienos Islandijos aviakompanija „Iceland Express“ iš Vilniaus skraidins į Islandijos sostinę Reikjaviką. Ketinama per šį laikotarpį perskraidinti 3600 keleivių. Toks skrydis lietuviams į abi puses kainuos nuo 171 iki 342 eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Planuojama skrydžius vykdyti kartą per savaitę. Iš Vilniaus į Reikjaviką islandų kompanija skraidys trečiadieniais, o iš Reikjaviko į Vilnių antradienio naktį.  Skrydis truks 4 valandas ir 15 min.

REKLAMA

Viena valanda skrydžio – 100 eurų

„Džiaugiamės nauju skrydžiu ir tikimės sėkmės. Kol kas tai bus vienas skrydis per savaitę, bet galbūt ateityje jų bus daugiau ir ilgesniam laikotarpiui, ne tik vasaros sezonui“, - spaudos konferencijoje sakė „Iceland Express“ atstovas Lenkijai Marekas Slavatyniecas

Anot jo, priežastis paskatinusi pasiūlyti tiesioginį skrydį Vilnius- Reikjavikas-Vilnius buvo ta, kad Islandijoje gyvena ir  dirba apie du su puse tūkstančio lietuvaičių, kurie neturėjo galimybės tiesiogiai parskristi į gimtinę.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikimės abipusio tiek lietuvaičių, tiek islandų skraidymo. Islandams patiko Lenkijos  istorinė sostinė Krokuva, panašios patirties tikimasi ir iš Vilniaus“, - sakė M. Slavatyniecas.

„Turint omenyje, kad skrydis į Reikjaviką trunka 4 valandas, išeina, kad viena valanda skrydžio kainuoja apie 100 eurų jau su mokesčiais. Manau, kad tai nėra brangu“,- atkreipė dėmesį kompanijos atstovas Lenkijoje.

„Iceland Express“ lėktuvai vasarą ketina skraidyti į Prahą, Edinburgą ir du oro uostus Londone. Taip pat kompanija nežada atsisakyti ir senųjų krypčių – Berlyno, Paryžiaus, Barcelonos, Frankfurto, Alikantės, Gioteburgo, Billundo, Krokuvos, Varšuvos, Bolonijos ir Marselio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tikisi ilgesnių islandų atostogų Lietuvoje

Statistikos departamento duomenimis, 2011 metais Lietuvoje apsilankė apie 1 tūkst. islandų. Tačiau kaip pabrėžė Valstybinio turizmo departamento direktorė dr. Raimonda Balnienė, prieš kelerius metus Islandijos turistų skaičius Lietuvoje siekė apie kelis tūkstančius.

Islandija pagal turistų srautus Lietuvoje užima 37 vietą <...> Šie vasaros skrydžiai galėtų sugeneruoti 1800 keleivių. Vadinasi lėktuvai turėtų būti pilni“, - sakė R. Balnienė.

Ji pateikė statistiką, kad iki šiol islandai, atvykę į Lietuvą, vidutiniškai čia praleisdavo apie dvi paras. R. Balnienės teigimu, atsiradus tiesioginiam skrydžiui iš Vilniaus į Reikjaviką ir atgal, islandų praleistos atostogos Lietuvoje turėtų prasitęsti iki savaitės.

„ Tai savaime atneštų daugiau pinigų į šalies biudžetą“, - sakė R. Balnienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų