REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos aplinkosaugos aktyvistas Michailas Kostiajevas antradienį teisme Karaliaučiuje pasakė paskutinį žodį procese, kuriame jis kaltinamas sukčiavimu.

REKLAMA
REKLAMA

Kovo pabaigoje jis sulaikytas Černiachovske (Įsrutyje), kai grįžo iš Lietuvos, kur buvo pasislėpęs nuo pernai lapkričio mėnesio.

REKLAMA

M. Kostiajevas teisme teigė, kad jo byla sufabrikuota, o liudininkams daromas spaudimas, praneša „newkaliningrad.ru“. Teismas nuosprendį skelbs penktadienį.

M. Kostiajevas kaltinamas apgaulės būdu pasisavinęs 250 tūkst. rublių, kurie iš biudžeto buvo skirti jo vadovautam gyvūnų pagalbos fondui.

Prokuratūra reikalauja M. Kostiajevui penkerių metų kalėjimo. Baimindamasis susidorojimo, jis lapkričio 1 dieną nepasirodė teisme Karaliaučiuje ir atvyko į Lietuvą, kur paprašė politinio prieglobsčio.

REKLAMA
REKLAMA

M. Kostiajevas nesėkmingai siekė inicijuoti referendumą dėl planų Karaliaučiaus srityje statyti Baltijos atominę elektrinę netoli sienos su Lietuva. Po to jis kartu su Lietuvos, Rusijos ir Baltarusijos „žaliaisiais“ bei visuomenės veikėjais įkūrė koaliciją, siekiančią pasipriešinti planams be viešų diskusijų regione statyti tris atomines elektrines.

Jo šalininkai mano, kad M. Kostiajevui pateikti kaltinimai tiesiogiai susiję su jo veikla siekiant užkirsti kelią neskaidriam Baltijos AE projekto įgyvendinimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų