REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijos kanclerės Angelos Merkel vizito Lenkijoje išvakarėse išspausdintame interviu vienas įtakingas lenkų pareigūnas apkaltino Berlyną nedraugišku požiūriu į Varšuvą.

REKLAMA
REKLAMA

"Vokietijos politika yra iš esmės nacionalistinė, egoistiška ir šiuo metu nedraugiška Lenkijos atžvilgiu, - laikraščiui "Berliner Zeitung" teigė Mariuszas Muszynski (Mariušas Mušynskis), aukštas Lenkijos užsienio politikos patarėjas santykių su Vokietija klausimais. - Mes išsiaiškinome esant žinių apie Lenkiją stygių, kuris aiškiai kyla iš domėjimosi mūsų kalba ir kultūra stygiaus".

REKLAMA

Kaip vieną pagrindinių trinties priežasčių jis įvardijo ginčą dėl Baltijos jūros dugnu tiesiamo dujotiekio, kuriuo dujos iš Rusijos bus pumpuojamos tiesiai į Vokietiją, o tai reiškia, kad Lenkija negaus jokių mokesčių už tranzitą.

"Dujotiekis ne tik kenkia Lenkijos interesams, bet galbūt kelia grėsmę ir mūsų suverenumui. Tai pavyzdys, kaip Vokietija neįstengia suprasti mūsų požiūrio", - sakė jis.

M.Muszynski taip pat paminėjo užsitęsusį ginčą dėl neoficialių bandymų iškovoti, kad žlugus Trečiajam reichui iš Lenkijos išvyti vokiečiai būtų pripažinti nukentėjusiaisiais.

REKLAMA
REKLAMA

"Skandalinga kalbėti apie fašizmą iš Lenkijos pusės, kai pasižiūri, kokių kančių Lenkijai atnešė Vokietijos fašizmas", - teigė pareigūnas.

Kanclerė Angela Merkel vienos dienos vizito į Lenkiją ketina atvykti penktadienį.

Su konservatyvių pažiūrų Lenkijos prezidentu Lechu Kaczynski (Lechu Kačinskiu) ir jo dvyniu broliu ministru pirmininku Jaroslawu Kaczynski (Jaroslavu Kačinskiu) kanclerė ruošiasi aptarti įstrigusios Europos Sąjungos konstitucinės sutarties klausimus ir ginčą dėl Lenkijos ketinimų leisti savo teritorijoje įrengti dalį Jungtinių Valstijų priešraketinės gynybos skydo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų