REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį priims kandidatą į vidaus reikalų ministrus Seimo Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) frakcijos narį Artūrą Melianą. Kandidatūrą Prezidentei antradienį pateikė Premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Pretendentas į ministro postą A. Melianas portalui Balsas.lt sakė nenorįs ko nors komentuoti, kol nebus sulaukti prezidentės dekreto.

REKLAMA

A. Melianas, gimęs 1964 metais Panevėžyje turi ekonomisto išsilavinimą.1997 metais jis buvo išrinktas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariu, Socialinių reikalų komiteto pirmininku.

Buvo Seimo nariu 2000–2004metaiss, išrinktas daugiamandatėje rinkimų apygardoje pagal Lietuvos liberalų sąjungos sąrašą. Seime dirbo Socialinių reikalų ir darbo komitete (2000–2001 m. - komiteto pirmininkas).

A. Melianas 2006–2008 m. - buvo Vilniaus apskrities viršininko pavaduotojas. Prižiūrėjo Vilniaus apskrities socialinės paramos, sveikatos apsaugos, švietimo ir kultūros sritis.

REKLAMA
REKLAMA

Šios kadencijos Seime A. Melianas yra Socialinių reikalų ir darbo komiteto narys – komiteto pirmininko pavaduotojas.

Pagal Prezidentės pasirašytą dekretą atsistatydinimo pareiškimą įteikęs Raimundas Palaitis vidaus reikalų ministro pareigų nebeina nuo kovo 26-osios.

Postą jam kainavo dviejų Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovų – Vitalijaus Gailiaus ir Vytauto Giržado – atleidimas iš pareigų.

Laikinai, kol bus paskirtas naujas vidaus reikalų ministras, šias pareigas pavesta eiti sveikatos apsaugos ministrui Raimondui Šukiui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Premjeras Andrius Kubilius sako, kad kontroversiškas R. Palaičio palikimas – iššūkis būsimam ministrui, FNTT veiksmingumo atkūrimas bus nelengvas, išryškėjo rimtos sisteminės teisėsaugos problemos, kurių sprendimui reikės visų institucijų ir politinių jėgų dialogo.

„Tenka apgailestauti, kad ministro Raimundo Palaičio palikimas yra toks kontroversiškas. Naujajam ministrui ir visai Vyriausybei teks dėti daug pastangų, kad FNTT veikla galėtų grįžti į tą lygį, kurį ji buvo pasiekusi – savo efektyvumu, rezultatais ir žmonių pasitikėjimu“, – sakė Premjeras.

Pasak jo, ši krizė išryškino ne tik dideles personalijų problemas – kiek bėdos gali pridaryti vieno ministro klaida, bet kartu atsiskleidė, kiek ir kokio masto sisteminių problemų dar yra visos teisėsaugos sistemos Lietuvoje valdyme ir koordinavime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų