REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bavarijos žemės vidaus reikalų ministras Joachimas Hermannas kaltina Vokietijos musulmonų bendruomenes nepagarba šalis teisinei sistemai ir vertybėms, o taip pat pabrėžia nukryžiuotojo Kristaus atvaizdų mokyklų klasėse svarbą, – praneša portalas Süddeutsche.de.

REKLAMA
REKLAMA

J. Herrmannas, atstovaujantis Krikščionių socialinei unijai (CSU), kaltina Vokietijos musulmonų asociacijas nenoru palaikyti imigrantų integracijos siekį. Interviu naujienų agentūrai DAPD jis teigė, kad atitinkamos organizacijos dažnai su valstybe kalbasi tik ieškiniais ir užsiima viešaisiais ryšiais.

REKLAMA

Pasak politiko, Centrinė musulmonų taryba laikosi įsikibusi „islamo chartijos“ ir nedalyvauja normaliame dialoge su valstybe bei vietinėmis bendruomenėmis. „Kas tvirtai ir abiem kojomis nesiremia į pagrindinį šalies įstatymą – niekada nebus geras partneris valstybei,“ – pabrėžia J. Hermannas.

Kaip teigia tautinių simbolių reikšmę pabrėžiantis J. Hermannas, mokyklų klasėse nukryžiuotojo vaizdai negali būti laikomi kieno nors laisvių pažeidinėjimu. „Dauguma Vokietijos žmonių tame mato svarbiausios mūsų šalies maldos pagrindą. Religijos išpažinimo laisvė taip pat reiškia, kad kitaip mananti mažuma turi tokį požiūrį gerbti,“ – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų