REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovės „Apple“ laboratorijose jau bandomas naujas sumažintas planšetinio kompiuterio „iPad“ modelis su 7,85 colių (19,62 cm) įstrižainės ekranu, praneša bendrovėje dirbantys šaltiniai.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai, remdamasis savo šaltiniais bendrovėje „Apple“, pranešė IT apžvalgininkas Johnas Gruberis, skelbia leidinys „The Mac Observer“.  Tačiau, šaltinių teigimu, sprendimas, ar pradėti „iPad Mini“ pavadintos planšetinio kompiuterio modifikacijos su 1024 x 768 taškų raiškos ekranu serijinę gamybą, kompanijos vadovybės dar nėra priimtas.

REKLAMA

Šlatinių teigimu, mažojo „iPad“ aukštis bus maždaug lygus dabartinio „iPad“ pločiui. J. Gruberis mano, kad mažas ekranas neatsilieps įrenginio funkcionalumui, kompiuteris turėtų išlikti tokis pat patogus naudoti. „Yra kai kurios sritys, kuriose tekstas ekrane atrodo šiek tiek mažokas, tačiau tai tikrai ne problema“, – pridūrė apžvalgininkas.

Jokių oficialių bendrovės pranešimų apie tai, kad per artimiausius kelis mėnesius planuojama išleisti naują mažesnį „iPad“ modelį, nėra. Kai kurie ekspertai mano, jog „iPad Mini“ gali tapti į ekonominės klasės planšečių rinką orientuotu modeliu. Dabar jame viešpatauja „Amazon“ planšetinis kompiuteris „Kindle Fire“, kainuojantis vos 199 JAV dolerius.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat spėjama, kad „iPad Mini“ gali būti anonsuotas birželio 6 d. San Franciske prasidėsiančioje „Apple“ konferencijoje „Worldwide Developers Conference“, kurioje bendrovė veikiausiai pristatys naują „iPhone“ išmaniojo telefono modelį.

Ekspertų teigimu, mažesnis ir pigesnis „iPad Mini“ padėtų „Apple“ geriau konkuruoti su „Samsung“, gaminančia planšetinius kompiuterius su 5,3 – 10,1 colių (13,25 – 25,25 cm) įstrižainės ekranais, bei „Amazon“, praėjusių metų lapkritį pateikusia rinkai itin populiarų planšetinį kompiuterį „Kindle Fire su 7 colių ekranu. Ir „Samsung“, ir „Amazon“ planšetiniuose kompiuteriuose naudojama „Android“ operacinė sistema.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų