REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuvos kino teatrus jau pasiekusiame fantastiniame filme „Titanų įniršis“ režisierius Jonathanas Liebesmanas ir jo komanda sukūrė iki šiol nematytus kraupius, tarsi iš tikrųjų pragaro gelmių kilusius monstrus. Priešiškai nusiteikę titanai mėgins sutrukdyti Dzeuso sūnui Persėjui, kurį vaidina „Įsikūnijimo“ žvaigždė Samas Worthingtonas, kartu su bendražygiais vaduoti jo tėvą ir visą pasaulį, kurį dėl įsišėlusių baisūnų apima chaosas.

REKLAMA
REKLAMA

„Titanų įniršis“, tai juostos „Titanų susidūrimas“ tęsinys. Filme be S. Worthingtono taip pat vaidina aktoriai Liamas Neesonas, Ralphas Fiennesas, Rosamund Pike, Billas Nighy, Edgaras Ramirezas, Toby Kebbellas ir Danny Hustonas. Naujosios įspūdingų kovų ir pribloškiančių specialiųjų efektų juostos kūrėjai susuko trumpus filmukus apie mitologinius siaubūnas, su kuriais savo kelyje susidurs Persėjas.

REKLAMA

Naujausias filmukas – apie Minotaurą. Šis padaras tarsi sukurtas iš žiaurumo ir siaubo, o jo paskirtis – sučiupti ir numarinti kiekvieną įžengusį į jo labirintą.

Minotauras:

Kiti „Warner Bros.“ filmuko herojai – dvikūniai, kardais ginkluoti demonai. Vadinami Makai titanų vardu jie įkūnija tikrą griovimo jėgą, neįtikėtiną greitį ir jokio pasigailėjimo.

Galingieji Makai titanai:

Dar vienas priešas Persėjo kelyje – galingoji Chimera. Kelių gyvūnų savybių turintis monstras. Dvigalvė pabaisa turi didžiulius sparnus ir mirtį nešančią uodegą. Negana to, siaubūnas iš vienos galvos gali spjaudyti ugnimi.

REKLAMA
REKLAMA

Chimera:

Senoviniuose miškuose savojo grobio ieško ir gigantiški žmogėdros. Įsiučio pilni vienaakiai, ginkluoti didžiulių medžių kuokomis, varo siaubą ne tik savo įspūdingu dydžiu, bet ir agresija.

Ciklopai:

Ilgos valandos kuriant makiažą ir stingdantis šaltis

Britų aktorius Toby Kebbellas, filme vaidinantis Agenorą, pamirštąjį jūrų dievo Poseidono sūnų ir Persėjo pusbrolį, portalui Cinemablend.com papasakojo apie nelengvą darbą kuriant „Titanų įniršį“. Filme Agenorui tenka būti šturmanu – jis rodo kelią Persėjui, kurio tikslas apginti tėvą Dzeusą ir neleisti titanams su grėsminguoju Kronu priešaky nusiaubti žemę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors atrodo, kad aktoriui pasirodyti viename laukiamiausių metų filmų – didelis malonumas, T.Kebbello vaidmuo, ypač iš techninės pusės, neturėjo daug žavesio. Centimetrų tikslumu dėl vaizdo efektų suskaičiuoti žingsniai, nuolatinis purvo makiažas, šaltis ir vos kūną dengiantys kostiumai – taip teko dirbti Agenorui.

„Šiame filme daugiau purvo ir kraujo nei pirmajame. Tiesa, kad ir kaip būtų gaila, prieš filmavimą nepakanka tiesiog pasivolioti purve. Kas rytą jie mane ne vieną valandą tepdavo purvu šalta kempine. Taip pat teko vilkėti sijoną, tad purvinas turėjau būti iki pat apatinių kelnaičių linijos. Filmavomės Velso kalnuose ir buvo neįtikėtinai šalta, kaskart turėjau tvardytis, kad viso nepasitenkinimo neišliečiau ant vizažistės“, – prisipažino T. Kebbellas. Anot jo, filmavimų metu tebuvo apie keturis laipsnius šilumos. „Nuo žvarbaus vėjo atrodė, kad apskritai yra apie nulį. Buvo labai šalta. Jei atidžiai pažiūrėsite filmą, pamatysite, kad visi kaskadininkai, visi mano kariai, vilki šiltas mantijas, o aš esu net be marškinių, tik su apatiniais ir purvu padengtu šaliku“, – filmo subtilybes pasakojo britas.

Pasižiūrėti 3D formatu įspūdingas Persėjo, Agenoro ir jų bendražygių kovas su galingaisiais titanais jau galima didžiuosiuose šalies kino teatruose.

Filmo „Titanų įniršis“ lietuviškai titruotas anonsas:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų