REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors Kėdainių rajono apylinkės teismas (KRAT) šiandien atmetė antstolės Sonatos Vaicekauskienės prašymą išaiškinti to paties teismo nutartį, vėl pabrėžęs, jog mergaitės atžvilgiu prievarta negali būti taikoma, ir vaiko paėmimo klausimą paliko spręsti anstolei, žmonės ir toliau gyvena laukimu.

REKLAMA
REKLAMA

„Mergaitė gali būti paimta bet kurią akimirką. Galbūt jie ateis dieną, o gal naktį. Ateis ir išsiveš. Jiems tik reikia sulaukti teismo sprendimo, kokią prievartą gali panaudoti ir tada bus viskas“, – nerimo kupinais žodžiais portalo Balsas.lt žurnalistus pasitiko Drąsiaus Kedžio teta Audronė Skučienė.

REKLAMA

Garliavoje susirinkę žmonės tvirtino šiandien pastebėję keistus pareigūnų manevrus – pareigūnai esą norėjo įrengti vaizdo stebėjimo kameras gretimame name, kuris dar nebaigtas statyti.

Susirinkę žmonės nerimauja, kad pasikartos antrasis jų pačių pramintas „juodasis penktadienis“. Tik šį kartą, anot vietinių, mergaitės gali ir nebepavykti išsaugoti senelių namuose.


Live Video app for Facebook by Ustream

Paslaptingas šaltinis

A. Skučienės neįvardytas šaltinis iš Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) esą pranešė, kad pareigūnai veiksmų gali imtis dar šiandien. Minėtas Kėdainių rajono apylinkės teismo (KRAT) sprendimas turėtų būti paskelbtas apie 15 val.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien ruošiasi tą daryti. Pareigūnai tik ir laukia teismo sprendimo. Šiuo metu policijos dar nėra. Viskas kaip ir įprastą dieną. Bijome, kad įsiverš naktį. Girdėjome, kad jie pasirodys ne iš Klonio gatvės, o iš mažesnės gatvelės“, – apie 13 val. portalui Balsas.lt pasakojo A. Skučienė.

Tuo metu KRAT pirmininkas Vitalijus Kondratjevas pirmiausia atkreipė dėmesį, kad daugelis žmonių neteisingai interpretuoja laukiamą teismo sprendimą. „Į mus kreipėsi dėl nutarties, kuria buvo leista taikyti prievartos priemones, išaiškinimo. Ne dėl to, kokias priemones būtų galima naudoti vykdant teismo sprendimą perduoti mergaitę motinai“, – trumpai situaciją apibūdino V. Kondratjevas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarnybos paslaptis

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla išgirdęs, kad portalo Balsas.lt klausimai bus susiję su įvykiais Garliavoje, nukirto, kad neturi ką pasakyti, bet sutiko trumpai įvertinti esamą situaciją.

„Veiksmų bus imamasi, kai bus gautas antstolio kreipimasis į policiją. Tada bus vertinama situacija ir priimamas sprendimas, kaip pasielgti. Iki tol jokių komentarų nebus ir negali būti“, – teigė R. Požėla. Paklaustas, ar tokio kreipimosi LKPB pareigūnai yra sulaukę, R. Požėla tik pasakė, kad tai yra tarnybinė paslaptis.

Policijos atstovas taip pat patvirtino, kad iki šiol dar nėra baigtas tarnybinis patikrinimas dėl pareigūnų veiksmų bandant pirmą kartą perduoti mažametę jos motinai Laimutei Stankūnaitei. „Norime, kad šis patikrinimas būtų atliktas kaip įmanoma greičiau. Tikimės, kad po Velykų tą pavyks padaryti. Laukia dar daug darbų, todėl intensyviai dirbame“, – užtikrino R. Požėla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų