REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Angelina Jolie (Andželina Džoli) ir Bradas Pittas (Bradas Pitas) nėra pirmosios žvaigždės, kurios vaikams iš užsienio šalių yra suteikusios išskirtines galimybes pradėti naują gyvenimą, tačiau įsivaikinimas dažnai sukelia rūpesčių tiek tėvams, tiek vaikams.

REKLAMA
REKLAMA

JAV dainininkė Madonna (Madona) ir jos vyras Guy Ritchie (Gajus Ričis) spalio mėnesį įsivaikino vienerių metų berniuką iš Malavio, tačiau toks jų žingsnis buvo sutiktas prieštaringai - abejonių sukėlė įvaikinimo proceso legalumas ir tikrojo vaiko tėvo vaidmuo.

REKLAMA

48 metų Madonnai laikinos Davido Bandos (Deivido Bandos) globos teisės buvo suteiktos vos po dviejų savaičių, praleistų skurdžioje Afrikos šalyje.

Davido tėvas Yohane`as Banda (Johanas Banda) teigė iš pradžių nesupratęs, kad jo sūnus bus išvežtas iš šalies. Tačiau vėliau mokyklos, vandentiekio ir elektros neturinčiame kaime gyvenantis Y.Banda pareiškė pritariantis sūnaus įvaikinimui.

"Žinau, kad Madonna myli šį vaiką, - sakė jis. - Noriu ją paraginti, kad ji ir toliau rūpintųsi Davidu".

REKLAMA
REKLAMA

Metams ir šešiems mėnesiams suteiktos globos teisės, kurios leido Madonnai išvežti Davidą iš šalies, sukėlė karštas diskusijas apie įvaikinimo įstatymus Malavyje, kur daug vaikų liko našlaičiais dėl plačiai paplitusio AIDS.

Šiuo metu teismas nagrinėja žmogaus teisių iškeltą ieškinį, kuriame tvirtinama, kad Malavio įstatymai neleidžia įsivaikinti vaikų užsieniečiams.

35 metų aktorius Ewanas McGregoras (Evanas Makgregoras) ir jo žmona Eve Mavrakis (Iv Mavrakis) pernai įsivaikino ketverių metukų mergaitę iš Mongolijos. Tačiau šis procesas praėjo kur kas ramesnėmis aplinkybėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

E.McGregoras, išgarsėjęs po 1999 metų filmo "Traukinių žymėjimas" (Trainspotting), mergaitę vardu Jamiyan (Džamijan) sutiko 2004 metais motociklu keliaudamas aplink pasaulį.

Ji gyveno benamių vaikų prieglaudoje Mongolijos sostinėje Ulan Batore, kurioje E.McGregoras apsilankė kaip Jungtinių Tautų geros valios ambasadorius.

Įvaikinimo procesas būtų pasibaigęs be didelio žiniasklaidos dėmesio, bet E.McGregorui ir jo žmonai, dar auginantiems dvi biologines dukteris, buvo iškilę biurokratinių kliūčių.

Praėjusių metų pradžioje mergaitę iš Kinijos įsivaikino Meg Ryan (Meg Rajen), vaidinusi juostoje "Kai Haris sutiko Sali" (When Harry Met Sally). Prieš tai ji dešimt metų mėgino įsivaikinti vaiką Jungtinėse Valstijose ir Indijoje.

REKLAMA

Šiandien išsiskyrusiai aktorei įsivaikinti kinų mergaitę, kurią ji pavadino Daisy True (Deizi Tru), būtų kur kas sunkiau, nes Kinija priėmė naujus įstatymus, teikiančius pirmenybę vedusioms poroms.

Aktorė Mia Farrow (Mija Farou) nuo 8-ojo iki 10-ojo dešimtmečio įsivaikino kelis vaikus iš užsienio, tarp jų Soon-Yi Previną (Sunji Previną) iš Pietų Korėjos.

Soon-Yi išgarsėjo po to, kai M.Farrow ištekėjo už Woody Alleno (Vudžio Aleno), savo ilgalaikio partnerio po skyrybų su Andre Previnu (Andrė Previnu).

Dar viena aktorė, turinti įvaikį iš užsienio, yra Frances McDormand (Fransis Makdormand), vaidinusi dramoje "Fargo". Ji augina 11 metų berniuką iš Paragvajaus.

REKLAMA

A.Jolie jau žino iššūkius, kurie iškyla, auginant vaiką iš užsienio, nes jau turi penkerių metų įsūnį Maddoxą (Medoksą) iš Kambodžos ir dvejų metukų įdukrą Zaharą iš Etiopijos.

Tarp kitų įžymybių, įsivaikinusių vaikus, yra jau išsiskyrę aktoriai Tomas Cruise`as (Tomas Kruzas) ir Nicole Kidman (Nikol Kidman), taip pat Sharon Stone (Šaron Stoun) ir Stevenas Spielbergas (Stivenas Spilbergas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų