REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sausio mėnesį startavęs mobiliojo turinio sprendimų konkursas „Naujasis knygnešys 2012“ sulaukė didelio mobiliųjų programėlių ir svetainių kūrėjų aktyvumo, skelbia Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie Susisiekimo ministerijos (IVPK).

REKLAMA
REKLAMA

Per kiek daugiau nei du mėnesius konkursui buvo pristatytos 73 paraiškos. Balandžio 11 d. Vilniuje paaiškės, kam atiteks konkurso nugalėtojų laurai ir galimybė atstovauti Lietuvą pasauliniame geriausio mobiliojo turinio konkurse „Pasaulio viršūnių apdovanojimai 2012“.

REKLAMA

IVPK organizuojamame konkurse „Naujasis knygnešys 2012“ geriausių mobiliojo turinio sprendimų kūrėjai bus apdovanoti septyniose kategorijose. Daugiausiai paraiškų sulaukta mobiliųjų pramogų ir gyvenimo būdo kategorijoje – čia varžosi net 21 mobiliojo turinio sprendimas. Trylika pretendentų sieks laimėti mobilaus verslo ir komercijos kategorijoje. Po vienuolika paraiškų sulaukta mobilaus mokymosi ir švietimo bei turizmo ir kultūros kategorijose, septynių – mobiliosios žiniasklaidos ir naujienų, penkių – mobiliosios aplinkos ir sveikatos, keturių – mobiliosios valdžios ir dalyvavimo, vienos – mobilaus įtraukimo ir įgalinimo kategorijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad nugalėtojus kiekvienoje kategorijoje renka ekspertų, atstovaujančių valstybinį, privatųjį bei akademinį sektorius, komisija. Per pirmąjį atrankos etapą komisija kiekvienoje iš kategorijų jau išrinko po tris geriausius sprendimus. Šiuos sprendimus jų kūrėjai gyvai pristatys balandžio 11 d. renginyje, kurio metu ir bus išrinkti nugalėtojai.

Balandžio 11-ąją IVPK taip pat simboliškai apdovanos šiuometinį „naująjį knygnešį“ – ši dar 2003 m. pradėta tradicija skirta pagerbti žmonėms, kurie savo veikla ir konkrečiais darbais prisideda prie informacinės visuomenės procesų sklaidos Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

IVPK jau aštuntąjį kartą organizuojamas konkursas „Naujasis knygnešys“ skirtas informacinės visuomenės plėtros iniciatyvoms paskatinti ir įvertinti. Iki šiol konkurso metu būdavo tradiciškai renkami žiniatinkliui skirti sprendimai, o 2012 m. konkurso tema pirmą kartą tapo mobiliesiems įrenginiams – išmaniesiems mobiliesiems telefonams ir planšetiniams kompiuteriams – skirtos programėlės ir interneto svetainės. Šiuometinio konkurso organizaciniai partneriai – bendrovė „Omnitel“, Vilniaus Universitetas ir „Startup Monthly Vilnius“.

Didelę dalį „Naujojo knygnešio“ konkursui pateiktų m. programėlių galima rasti ir parsisiųsti IVPK sukurtoje interneto svetainėje www.prisijungusi.lt,  kurioje pateikiamame kataloge surinktos ir pagal kategorijas surūšiuotos nemokamos lietuviškos programėlės, sakoka pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų