REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išleista penktoji muzikos kūrinių atpažinimo programėlės „Shazam“ versija, kuri dabar veikia žymiai greičiau. Naujoji „Shazam“ versija sugeba pateikti informaciją apie kūrinį tik per vieną sekundę.

REKLAMA
REKLAMA

Turint mintyje didžiulę „Shazam“ duomenų bazę, tai puikus pasiekimas. Programėlės duomenų bazėje yra ne tik dainos, bet ir vaizdo medžiaga (filmai, serialai, reklaminiai klipai). Ankščiau atpažinimas truko iki 30 sekundžių.

REKLAMA

Muzikos identifikacija vyksta labai paprastai: skambant dainai, kurios pavadinimą ir atlikėją norėtumėte sužinoti, tiesiog paleidžiate programėlę. „Shazam“ įrašo muzikinį fragmentą ir siunčia jį į savo serverį. Ten randamas kūrinio atitikmuo ir vartotojui siunčiamas atsakymas su kūrinio pavadinimu, atlikėjo vardu, albumu, diskografija, nuoroda į „Youtube“ ir t. t. Dabar, turint gerą interneto ryšį, visą operacija trunka apie sekundę. Jei daina populiari, jums bus atsiųstas ir jos tekstas.

Programėlė „Shazam“ yra leidžiama įvairioms išmaniųjų telefonų operacinėms sistemoms. Kol kas iki 5.0 versijos atsinaujino tik „iOS“ platformai skirta programėlė, tačiau netrukus atnaujinti „Shazam“ galės ir kitų operacinių sistemų valdomų išmaniųjų telefonų savininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų