REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompleksinis tyrimas, kurį atliko D. Britanijos Kembridžo universiteto kompiuterinio saugumo laboratorijos komanda, vadovaujama Joseph Bonneau, parodė, jog daugelis interneto vartotojų naudoja nesaugius slaptažodžius.

REKLAMA
REKLAMA

Buvo išanalizuota apie 70 mln. interneto slaptažodžių. Tai buvo didžiausia imtis, kokia tik buvo naudojama panašiuose tyrimuose. Buvo atsižvelgiama į demografinę informaciją, tinklalapių apsilankymų statistiką ir kitus duomenis.

REKLAMA

Pasirodo, jog visose demografinėse grupėse slaptažodžių sudėtingumo laipsnis, švelniai tariant, nėra įspūdingas. Dažnai vartotojai nesirūpina saugumu net darant el. bankininkystės operacijas su savo kreditinėmis kortelėmis. Nedaug tepadeda ir perspėjimai apie tai, jog pasirinktas slaptažodis yra per silpnas.

Sudėtingiausius slaptažodžius naudoja Vokietijos ir P. Korėjos gyventojai, pačius silpniausius – Indonezijos rezidentai. Taip pat pažymima, jog suaugę žmonės daug atsakingiau žvelgia į kompiuterinio saugumo klausimus, nei tai daro jaunimas. Pastariesiems netgi paskyros internete nulaužimas netampa rimtu stimulu susimąstyti apie sudėtingesnį slaptažodį.

Tyrimas taip pat parodė, jog iš esmės maždaug vieną procentą visų slaptažodžių internete galima atspėti iš dešimties bandymų. Daugiau detalių apie atliktą tyrimą Joseph Bonneau pažadėjo paviešinti gegužės mėnesį.

FaceIT

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų