REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV teisingumo ministerija ruošia susitarimą dėl elektroninių knygų, parduodamų interneto parduotuvėse „Apple“ ir „Amazon“, kainų reguliavimo su trimis stambiausiomis leidyklomis. Teigiama, kad leidyklos „Simon & Schuster“, „HarperCollins“ ir „Hachette Book Group“ turi pasirašyti susitarimą kitą savaitę.

REKLAMA
REKLAMA

Kitų šaltinių teigimu, sutarties pasirašymas gali būti atidėtas, norint sulaukti dokumentų suderinimo su kitomis stambiomis leidyklomis: „Penguin Group“ ir „Macmillan“.

REKLAMA

Manoma, kad sutartis įpareigos rinkos dalyvius atpiginti elektronines knygas, parduodamas populiariausiose interneto parduotuvėse.

Maždaug prieš mėnesį JAV teisingumo ministerija įspėjo „Apple“ ir elektroninių knygų leidėjus apie galimą persekiojimą už galimą kartelinį susitarimą.

Ekspertai teigia, kad šiandieninė situacija trukdo elektroninės komercijos rinkos vystymuisi, nes apsunkina nedidelių parduotuvių veiklą ir didina vartotojų priklausomybę nuo stambių kompanijų, pavyzdžiui, „Amazon“.

Praėjusių metų pabaigoje Europos Komisija taip pat pradėjo tyrimą dėl galimo penkių leidyklų kartelinio susitarimo su kompanija „Apple“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų