REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šokiruojanti statistika atskleidė, kad praėjusias metais Jungtinėje Karalystėje kas 20 minučių buvo įvykdytas seksualinis nusikaltimas prieš vaiką. Iš viso 2010-2011 metais seksualinių nusikaltimų aukomis Anglijoje ir Velse tapo maždaug 23 tūkst. vaikų. Tačiau tik mažiau nei 10 proc. bylų baigėsi laisvės atėmimo bausmėmis, rašo britų dienraštis „The Daily Mail“.

REKLAMA
REKLAMA

Remiantis policijos statistiniais duomenimis apie išprievartavimo, kraujomaišos ar vaikų prostitucijos aukas Anglijoje ir Velse, seksualinių nusikaltėlių aukomis tapo 4 tūkst. 973 dešimties ar jaunesni vaikai, įskaitant 1 tūkst. 472 jaunesnius nei šešerių vaikus.

REKLAMA

Komentuodamas statistinius duomenis labdaros organizacija Nacionalinė smurto prieš vaikus prevencijos draugija pareiškė, kad būtina imtis priemonių apsaugoti vaikus nuo seksualinių nusikaltėlių ir padidinti nuteisiamų nusikaltėlių skaičių.

„Vyriausybė turi pradėti rimtai žiūrėti į šią situaciją“, – sakė labdaros organizacijos atstovė.

Policija skelbia, kad daugiau nei trečdalis visų šalyje užfiksuojamų seksualinių nusikaltimų yra įvykdoma prieš vaikus. Per dieną policijai pranešama apie daugiau nei 60 seksualinių nusikaltimų prieš vaikus. Praėjusiais metais daugiausia – 3 tūkst. 420 – seksualinių nusikaltimų prieš vaikus buvo įvykdyta Londone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų