REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV6 televizijos eteryje startuojanti nauja pramoginė šviečiamoji laida „Paprastai apie sudėtingus“ laidos žiūrovams leis prisiminti smalsumą žadinančius klausimus. Baltais laboratoriniais chalatais „pasipuošę“ laidos vedėjai Mindaugas Rainys ir žavi televizijos naujokė Gabrielė Laškaitė patys atliks įvairiausius mokslinius tyrimus ir laboratorinius bandymus, kuriais atskleis intriguojančius faktus.

REKLAMA
REKLAMA

Jei sumuštinis netyčia iškrito iš rankų, kodėl jis būtinai pasieks žemę sviestu į grindis? Kodėl dangus mėlynas, o saulėlydis raudonas? Šie ir panašūs smalsūs klausimai dažnai neduoda ramybės, tačiau ne visada pavyksta rasti atsakymą – kodėl yra taip, o ne kitaip?

REKLAMA

Vienas laidos vedėjų M. Rainys sako, kad prisijungęs prie laidos kūrybinės grupės iš tikrųjų nustebo, kiek daug įdomių dalykų mus supa, o mes jų paprasčiausiai nesuprantame, nematome ar net nežinome, kodėl jie egzistuoja. „Ne veltui sakoma, kad genialumas kartais slypi paprastuose dalykuose. Tikimės, kad mūsų laida bus naudinga ir padės išsisukti kartais iš nepatogių ar juokingų gyvenimo situacijų“, – sekmadienio rytą keltis kartu su intriguojančiais moksliniais eksperimentais siūlo Mindaugas.

REKLAMA
REKLAMA

Gabrielė Laskaitė (nuotr. TV3)Gabrielė Laskaitė (nuotr. TV3)

Jau šį sekmadienį 10.30 val., Velykų rytmetį įvyksiančioje laidos premjeroje „Paprastai apie sudėtingus“ kūrybinė grupė aiškinsis ar iš tikrųjų kaimiškas kiaušinis yra geresnis už paukštyno, ar dažnai mokslo srityje pasaulį pranokstantys rytiečiai dėl to turi dėkoti... valgymo lazdelėms? Ir ar įmanoma pasitelkus vaisius įkrauti muzikos grotuvo elementą? Premjerinės laidos žiūrovai taip pat sužinos, ką gali žavingosios Gabrielės kūnas – tyrimas atskleis, kokią įtaką uoslė daro mūsų skonio receptoriams!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laidą prodiusuojanti „Projektų parko“ kūrybinė grupė iki šiol kuria filmus apie Lietuvos mokslininkus, šalyje besikuriančius mokslo slėnius, technologijų parkus ir kitas inovacijas. Ši įdomi patirtis komandą pastūmėjo prisidėti prie naujo TV6 projekto, kuris skirtas visuomenei parodyti, kad mokslas nėra nuobodus dalykas ir kad mokslininkai dažnai būna „pakvaišę“ gerąja prasme.

„Paprastai apie sudėtingus“ – sekmadieniais 10.30 val. per TV6.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų