REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Beveik tris mėnesius trukusios muzikinės kovos projekte „Chorų karai“ pasiekė kulminaciją. Superfinale savo ginklus surems du projekto finalistai – Vilniaus krašto Kaštoninis choras ir Katažina bei Kauno raj. Božolė choras su „Rondo“ priešakyje. Superfinale paaiškės, kas tapo absoliučiais projekto lyderiais ir šalies muzikiniais herojais. Pirmos vietos nugalėtojas iš studijos išsiveš 25 tūkst. litų čekį, o antros – 15 tūkst. litų čekį, kuriuos panaudos savo rajonų labui. Šiandien superfinalo metu finalistai atliks net po dvi visiškai naujas, dar niekur negirdėtas dainas bei po vieną kūrinį iš savo ankstesnio repertuaro.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis lemiamoje kovoje pasirodė Katažinos vadovaujamas Vilniaus krašto choras, kuris atliko žinomą Robbie Williamso dainą „Let Me Entertain You“ (Leisk man tave palinksminti). Komisija, kuri šiandien neturi sprendžiamosios galiot, tik patariamąją, kaip visada daug komplimetų skyrė Deivydui Zvonkui - choro atliekamų dainų aranžuočių autoriui.

REKLAMA

„Jei Vilniaus choras laimės, tai laimės ir Deivydas Zvonkus“, - sakė Stano. Dėl itin kokybiško dainos atlikimo Edmundas Seilius sakė pasijutęs lyg pasaulinio lygio koncerte. Kristina Zmailaitė buvo atvira.

„Gal ir mes, komisija, savo žiaurumu išspaudėm visą kraują ne tik iš Katažinos, bet ir iš Zvonkaus. Bet už tai dabar turim tokį gerą rezultatą“, - sakė ji.

Kauno Božolė choras su „Rondo“ priešakyje superfinalui pasirinko išjudinančią ir visą pasaulį pavergusią dainininkės Shakiros dainą „Waka Waka“.

REKLAMA
REKLAMA

„Fantastika. Jūs tiesiog nuostabūs. Dar niekada jūs neprašovėte pro šalį“, - sakė Stano, sužavėtas energingo pasirodymo.

Pagal pirminius žiūrovų balsavimo rezultatus, Božolė choras užtikrintai išsiveržė į pirmąją vietą.

Antrajam savo pasirodymui Katažina su Kaštoniniu choru pasirinko Ryčio Cicino dainą „Meilės laivas“, kurią atliko savaip. Už tokį drąsų ir sėkmingą bandymą reabilituoti nusibodusią ir gana neskoningą dainą, Katažina buvo pagirta komisijos.

„Sveikinu jus parodžius, kaip iš dugninio popso galima padaryti labai elegantišką, labai chorinę, labai subtilią ir gražią dainą“, - sakė K. Zmailaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po pasirodymo Katažina sulaukė M. Stasiulio jai skirtos dainos „Ilgiausių metų“ ir linkėjimo - vaisingų metų. Po tokio linkėjimo, E. Seilius tarė „mažiau kalbų, daugiau darbų“, o K. Zmailaitė visus paprotino, kad linkėti reikėtų sau patiems. Jos sutuoktinis E. Seilius greitai sureagavo į tokį žmonos pareiškimą ir jai pačiai palinkėjo vaisingiausių metų.

„Dabar reikės ne tik pasilinkėti, bet ir pasidaryti“, - žiūrovų ovacijas ir kvatojimą sukėlė M. Stasiulis. Jis taip pat išsidavė, kad žino, jog Katažinos mylimasis Deivydas Zvonkus ruošiasi ją vesti, jei tik ji laimės „Chorų karus“. Pati Katažina pajuokavo, kad tada ji taptų „katažona“ („katažmona“).

REKLAMA

Projektą „Chorų karai“ nugalėjo ir 25 tūkst. litų prizą laimėjo Kauno choras Božolė ir grupė „Rondo“. Kaunas „Chorų karus“ laimėjo trečiąjį kartą iš eilės.

Antroji vieta ir 15 tūkst. litų atiteko Vilniaus krašto Kaštoniniam chorui ir jo vadovei Katažinai.

Paskelbus laimėtoją, grupės „Rondo“ lyderis Aleksandras-Fara su ašaromis sakė, kad šiuo metu jis jaučia neapsakomą meilę savo vaikams - savo chorui. Kauno choras Vilniaus chorą nugalėjo daugiau nei 15 tūkst. žiūrovų balsų persvara.

Žiūrovai superfinale išvydo visus buvusius „Chorų karų“ dalyvius – jungtinis projekto choras atliko bendrą kūrinį su maestro Virgilijumi Noreika.  Šįsyk komisija, kurios gretose – Virgilijus Noreika, operos solistai Edmundas Seilius ir Kristina Zmailaitė bei „Ventukų“ narys, – turėjo tik patariamąjį balsą ir taškų lentelių nekėlė. Laidą, kitaip nei paprastai, vedė J. Jurkutė ir M. Stasiulis.

REKLAMA

Apsispręsti, kam superfinale atiduoti savo balsą, galimybę turėjo tik žiūrovai. Jų balsai ir nulėmė, kas taps grandiozinio projekto lyderiu ir „Chorų karų“ nugalėtojo vardą sergės iki kitų metų.

Pradžioje į muzikinę kovą projekte leidosi net septyni chorai: Klaipėdos Jūros choras, kurį į priekį vedė Edmundas Kučinskas, Naujosios Akmenės krašto Širdžių choras ir jam vadovavę „Ventukai“, Kėdainių Ledinis, kovą pradėjęs su generolėm Giulija ir Monika, tačiau dalyvavimą baigęs jau be jų, Šiaulių Saulės studentiškas choras drauge su energingąja „Kitava“, daugiausiai kalbų sulaukęs Panevėžio moterų pataisos kolonijos Vilties choras kartu su Stano bei likę ir į finalą patekę chorai – Kauno rajono Božolė drauge su grupe „Rondo“ ir Vilniaus krašto Kaštoninis su Katažina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų