REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijoje ir toliau klesti beprotiškai ekstremali pramoga ‒ pasivažinėjimas ant traukinių stogų. Neseniai pasivažinėjimas ant elektrinio traukinio vos nesibaigė tragiškai 14 metų vaikinui iš Podolsko.

REKLAMA
REKLAMA

Aštuntos klasės mokinys Sergejus jau ne pirmą kartą važinėja tokiu būdu. Vaikinukas jau beveik metus domisi ekstremaliu pasivažinėjimu ‒ „užsikabinimu“. Prieš savaitę jis užsikabino už greitojo traukinio „Sapsan“, pradėjo filmuotis, tačiau laimė, jis spėjo atsikabinti, nes ekspresas įsibėga iki 200 km/val.

REKLAMA

Tačiau praėjusį savaitgalį Sergejus jau užlipo ant elektrinio traukinio „Podolskas‒Maskva“. Kelionė truko neilgiau nei 5 minutes. Caricino rajone jį nukritusį rado stoties saugos tarnybos darbuotojai. Sergejus patyrė daugybę kūno sužalojimų, taip pat ‒ nudegimų.

Rusui pasisekė, nes jį rado labai greitai, praėjus vos kelioms minutėms, po nelaimės. Medikams rūpesčių kelia didelį rankų ir kojų nudegimai ‒ įprastos tokiems kvailiems iššūkiams besiryžtančių ekstremalų traumos. „Užsikabinimo“ ekstremalai stengiasi nufilmuoti vaizdo klipą ir įdėti į internetą. Beje, dažnai filmuojama be asistento: viena ranka laikomasi, kita filmuojama save.

REKLAMA
REKLAMA

Kuo rizikingesnis (kvailesnis) „užsikabinimas“, tuo daugiau sulaukę teigiamų vertinimų internete, jaunuoliai dar labiau rizikuoja. Beje, vasaros metu, bene kas trečias traukinys važiuoja su rizikuojančiais jaunuoliais ar vaikais. Anksčiau ekstremalai važinėjo tik tarpmiestiniuose elektriniuose traukiniuose, dabar jie dažnai važinėja po žeme ‒ metro.

Ekstremalas.lt jau rašė, kad tokių pasivažinėjimų metu dažniau būna ir aukų. Ir 2011 metų pabaigoje žuvo du studentai. Tačiau net ir grieti perspėjimai kol kas nepadeda: jaunuoliai dalinasi patirtimi, „šlove“, naujais triukais ir išbando naują aprangą. Rusijoje kalbama padidinti baudą už tokį pasivažinėjimo būdą. Deja, kol kas bauda nedidelė - tik 100 rublių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Toks rizikingas pasivažinėjimas paplitęs ne tik Rusijoje, bet ir Afrikoje, Brazilijoje ir kitose, dažniausiai trečiojo pasaulio šalyse. Tiesa, Indijoje, Indonezijoje bei Afrikos šalyse dažniausiai važiuojama dėl skurdaus pragyvenimo lygio, o ne siekiant ekstremalių pojūčių.

Ekstremalas.lt taip pat rašė, kad Rusijoje jaunimas, patirdami ekstremalius įspūdžius, gulasi ant bėgių ir laukia, kai virš jų pravažiuos traukinys.

Ekstremalas.lt ir Balsas.lt griežtai perspėja nekartoti tokių kvailų poelgių!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų