REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Beveik nei 400 tūkstančių litų skolų turinti Lietuvos ledo ritulio federacija (LLRF) ruošiasi artėjančioms pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono „B“ grupės kovoms balandžio 15 – 22 dienomis ir pradėjo rinktinės stovyklą Lietuvoje, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Dalyvavimas pasaulio čempionate tapo įmanomas tik po, kai Lietuvos rinktinei pagelbėjo privatūs asmenys, nenorėję viešinti savo pavardžių. Šių metų pasaulio čempionato Lenkijos mieste Krynicoje bus skirta apie 150 tūkstančių litų – tokia suma reiklainga treniruočių stovyklai, inventoriui bei išlaidoms Lenkijoje.

REKLAMA

„Rinktinė dalyvaus pasaulio čempionate, tačiau federacija komandą išsiunčia itin sunkiu metu. Iš buvusių federacijos prezidentų Vito Gudiškio ir Rolando Būčio paveldėjome apie 600 tūkst. litų skolų. Dabar esame skolingi apie 380 tūkst. litų, tačiau tai mums milžiniška suma. Žinant tai, jog federacijos sąskaitos areštuotos ir negalime gauti 186 tūkst. litų paramos iš Kūno kultūros ir sporto departamento, rinktinės pasirodymą Lenkijoje vertinčiau kaip puikų visos ledo ritulio bendruomenės darbą. Su tokia uždelsto veikimo bomba dirbame jau du metai. Ir visus pirmuosius darbo metus skyrėme skolų inventorizavimui, nes perėmus federaciją nebuvo nei skolos dokumentų, nei elementarios tvarkos“,- apie iškilusius sunkumus siunčiant rinktinę į pasaulio čempionatą kalbėjo LLRF prezidentas Petras Nausėda.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos rinktinė pasirengimą pasaulio čempionatui pradėjo pirmadienį ir parengiamojoje stovykloje dalyvauja 14 ledo ritulininkų, kurių dauguma yra iš Elektrėnų „Energijos“ klubo. Komanda laukia U-18 rinktinės kovų pabaigos pasaulio čempionato II diviziono „A“ grupėje Olandijoje, po kurių trys ledo ritulininkai prisidės prie komandos, palaipsniui ekipą papildys ir legionieriai.

„Būtent dėl legionierių ir turime nemažai galvos skausmo. Žinoma, džiaugiamės, jog jiems gerai sekasi užsienio klubuose, tačiau kuo geriau žaidžia jų komandos, tuo vėliau prie rinktinės gali prisijungti mūsų žaidėjai. Kazachstane Temirtau „Arystan“ komandai kautias dėl bronzos padeda Donatas Kumeliauskas ir Arnoldas Bosas, Anglijoje atkrintamosiose varžybose kovos Darius Pliskauskas ir Mindaugas Kieras, Jungtinėse Amerikos Valstijoje gerai sekasi Pijaus Rulevičiaus klubui. Per Velykas į Lietuvą grįžta Švedijoje žaidžiantis vartininkas Mantas Armalis. Visi šie ledo ritulininkai labai svarbūs komandai“,- legionierių  svarbą rinktinei pabrėžė  Petras Nausėda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos rinktinei keliamas tikslas iškovoti medalius. Anot federacijos prezidento, realu būtū kalbėti ir apie kelialapį į I diviziono „A“ grupę.

Rinktinės biurokratinių bėdų dėl pasirengimo nejaučia. Lietuvos U-18 ir U-20 rinktinės treneris Andrejus Jadkauskas prieš išvykdamas į Olandijoje šiuo metu vykstantį pasaulio U-18 čempionatą už galimybę jaunimo komandą išsiųsti į draugišką turnyrą Ukrainoje bei puikų žaidėjų aprūpinimą inventoriumi. Strategas pažymėjo, jog tokio organizacinio darbo siunčiant komandas į varžybas nėra patyręs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų