REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienio vakarą ilgą laiką anonsuotos laidos „Akistata“ TV žiūrovai taip ir neišvydo. TV3 transliavo jau rodytą K. Krivicko vedamos laidos siužetą. Televizoriaus ekrane bėganti eilutė skelbė, esą laidą rodyti uždraudė priežiūros institucijos.

REKLAMA
REKLAMA

Laidoje „Akistata“ buvo numatoma paviešinti vaizdo įrašus, kuriuose N. Venckienės globojama mergaitė liudijo apie patirtą smurtą.

REKLAMA

Uždrausta transliuoti laida atsirado svetainėje „YouTube“.

Balsas.lt žurnalistams Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) pirmininkas Paulius Subačius teigė oficialaus perspėjimo dėl šios laidos transliacijos TV3 nesiuntusi.

Sužinojusi apie TV3 planus, LRTK „Akistatos“ klausimą svarstė trečiadienio komisijos posėdyje. Konstatuota, kad anonse nėra jokios naujos medžiagos, už jos rodymą įvairios visuomenės informavimo priemonės jau yra baustos.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak P. Subačiaus, Lietuvoje nėra cenzūros, dėl to iš principo visos žiniasklaidą reguliuojančios institucijos negali iš anksto ko nors uždrausti rodyti, o įstatymiškai įvertinti parodytą medžiagą galima, tik kai ji būna parodyta.

„Dėl išplatinto spaudos pranešimo konstatavome tik tą faktą, kad jis yra klaidingas. Pažiūrėjome Kėdainių teismo nutartį, susisiekėme su Kėdainių teismu – teismo sprendimo nutariamojoje dalyje rašoma, kad draudžiama rodyti atvaizdą ir kalbinti mergaitę tol, kol byla nėra išnagrinėta“, – sakė P. Subačius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viešai skelbiama, kad vadinamoji Kauno pedofilijos byla bus atversta tik šiandien, balandžio 5 dieną.

„Stebint laidos anonsus ir susipažinus su pranešimo spaudai turiniu buvo pagrindo įtarti dėl žurnalistinės etikos pažeidimo. Todėl komisija įpareigojo monitoringo skyrių įrašyti K. Krivicko siužetą, bet laida nebuvo transliuojama“, – teigė P. Subačius.

Laidos įrašą svetainėje „YouTube“ galite peržiūrėti čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų