REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šį trečiadienio vakarą laidoje „Akistata“ bus parodyti visi vaizdo įrašuose įamžinti mažosios mergaitės liudijimai. Liudijimai, kurie pripažinti kaip įrodymai baudžiamojoje byloje. Liudijimai, kuriais remiantis rytoj, balandžio 5-ąją, ir bus pradėta nagrinėti garsiausia visų laikų baudžiamoji byla Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Ūsas pats mane nurengdavo. Ūsas mane laižė, o mama viską matė ir sakė, kad aš niekam nesakyčiau...“ – šie filmuotoje medžiagoje tariami mažosios mergaitės žodžiai yra pagrindiniai įrodymai pedofilijos byloje.

REKLAMA

Kaltinamajame akte, kurį prokurorai surašė po keletą metų trukusio pedofilijos bylos tyrimo, juodu ant balto parašyta: „Andrius Ūsas kaltinamas tuo, kad jis nuo 2006 metų lapkričio mėnesio iki 2008 metų lapkričio 23 dienos bute, kurį nuomavo Laimutė Stankūnaitė, tyrimo metu tiksliai nenustatytą skaičių kartų <...> tvirkino mažametį asmenį.“

Remiantis mergaitės parodymais, pagal kuriuos ir buvo surašytas kaltinamasis aktas, kaip ją motinos bute ir galimai su mamos žinia tvirkino trys dėdės, jau balandžio 5-ąją Vilniaus apylinkės teisme bus pradėta nagrinėti visą Lietuvą sukrėtusi baudžiamoji byla. Byla, kurioje dėl mergaitės tvirkinimo bus teisiamas velionis Andrius Ūsas.

REKLAMA
REKLAMA

Šį vakarą  žiūrovai savo akimis pamatys ir išgirs ne tik visą Drąsiaus Kedžio filmuotą dukrelės liudijimą, bet ir antstolio Valdo Zubino šių metų sausio 9 dieną 10.30 val. atliktą faktinių aplinkybių konstatavimą. Jo metu buvo nufilmuoti mažosios mergaitės parodymai, kuriuose ji aiškiai argumentuoja, kodėl bijo ir nenori gyventi su mama Laimute Stankūnaite.

Iki šiol visoms televizijoms ir visai žiniasklaidai buvo draudžiama rodyti mažosios mergaitės liudijimus. Skandalingai pagarsėjęs teisėjas Vitalijus Kondratjevas 2010 metų liepos 16-ąją buvo priėmęs nutartį ir uždraudęs viešinti mergaitės atvaizdą. Žiniasklaida už viešinimą buvo persekiojama ir baudžiama.

Tačiau dabar nutartis jau nebegalioja, todėl „Akistata“ turi visą juridinę teisę visiems Lietuvos žmonėms pateikti svarbiausius įrodymus pedofilijos byloje.

Daugiau žiūrėkite šiandien, trečiadienį, 19.40 val. laidoje„Akistata“ per TV3.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų