REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mūsų kultūroje ekspresyvumas vaidina svarbią rolę, o šnekūs žmonės vertinami labiau už tylenius. Savimi pasitikintis ir įtaigus kalbėtojas gali susilaukti daugiau dėmesio susitikimuose, parduoti daugiau, bei būti išrinktas. Niekas negauna paskatinimo už tylėjimą. Drovūs žmonės dažnai yra pražiūrimi, rašo Inc.com.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau toks požiūris keičiasi. Tą įrodo naujas Susanos Cain bestseleris „Tyla: intravertų galia pasaulyje, kuris nesustoja kalbėjęs“ („Quiet: The Power of Introverts in a World That Can't Stop Talking“) bei „Time“ žurnalo straipsnis „Kita buvimo intravertu pusė“ („The Upside of Being an Introvert“). Staiga uždari žmonės atrado savo vietą po saule.

REKLAMA

Garsesni žmonės elgiasi su tylesniais lyg su pastaraisiais būtų kažkas blogai ir juos reiktų sutaisyti. Tačiau dauguma tylių žmonių yra laimingi, kokie jie yra.

Tačiau verslo pasaulis mano kitaip. Yra per daug supaprastinama tylaus žmogaus sąvoka. Tylus – nebūtinai yra antisocialus.

Tipinis intravertas dažniausiai yra uždaras, mėgsta vienatvę ir susitelkęs į save. Tačiau ar gi nėra intravertų, kurie yra ir šou verslo atstovai? Tipinis ekstravertas yra tas, kuris mėgsta žmones, yra atviras ir šnekus, tačiau ar žmonių mylėtojai negali būti uždari? Tylus žmogus irgi turi jausmus, tik jų nereiškia garsiai bei taip pat gali būti nuostabus draugas.

REKLAMA
REKLAMA

Tikima, jog intravertas yra tylus duomenų analitikas, o ekstravertas – drąsus žmonių lyderis. Tačiau žmonės toli gražu nėra tokie paprasti. Žmonės susideda iš socialinio mąstymo (susidomėjimo kitais, empatijos, užjautimo ir paramos) bei ekspresyvumo (noro išreikšti tai, kas vyksta mūsų galvose).

Pavyzdžiui, vienas vykdomasis direktorius galėjo sakyti įkvepiančias kalbas savo darbuotojams, tačiau tarpasmeniniame bendravime jis būdavo tylus ir uždaras. Jis pasiekė viršūnę naudodamasis savo išraiška ir koncepciniu mąstymu, bet ne socialiniu mąstymu bei asmeniniais ryšiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kartais sunku suvokti, kaip galima būti tyliu lyderiu, tad štai keli patarimai:

Supraskite, kad kiti žmonės nemoka skaityti minčių

Prisiminkite kalbėti garsiai

Savo įtaką praplėskite rašydami

Jei jums reikia laiko duoti atsakui, paprašykite jo

Susiplanuokite visas užduotis reikalaujančias bendravimo ryte, kai turite jėgų

Žmonės vertina tylius žmones, nes jie apgalvoja savo sprendimus. Rami išvaizda ir geri klausimosi įgūdžiai taip pat gali pasitarnauti verslo pasaulyje. Tam, kad būtumėte sėkmingas verslininkas nereikia būti garsiam.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų