REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas (TTK) trečiadienį už uždarų durų svarstė susidariusią situaciją Garliavoje, kur neįgyvendinamas teismo sprendimas perduoti mažametę motinai. Į oficialiai svarstomą darbotvarkę klausimas įtrauktas nebuvo.

REKLAMA
REKLAMA

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius teigia nesuprantantis, kodėl Lietuvos valstybės institucijos neatsako į visuomenėje keliamus klausimus vadinamajame pedofilijos skandale, kai bent į dalį jų esą galima atsakyti paprastai ir logiškai.

Ministro teigimu, jau dabar galima normaliai paaiškinti, kodėl vis dar neužbaigta pedofilijos byla ar kodėl niekas neklausia Laimutės Stankūnaitės ir Drąsiaus Kedžio dukros, su kuo ji nori gyventi.

REKLAMA

Be ministro į posėdį atvyko ir Generalinės prokuratūros Ikiteisminio tyrimo kontrolės skyriaus prokuroras Žydrūnas Radišauskas bei policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla, Antstolių rūmų atstovai.

„Labai akivaizdžiai žinau ir norėjau pasakyti, kad visuomenėje išgirstu daug klausimų – keturis, penkis klausimus – į kuriuos prokuratūra, teismai, Vaiko teisių apsaugos tarnyba normaliai neatsako, bet, manau, turėtų atsakyti. Tarkime, apie vadinamąją pedofilijos bylą, kodėl ji neužbaigta, ką veikė kaukėti pareigūnai kambaryje, kodėl niekas nepaklausė mergaitės, su kuo ji nori būti. Mano žiniomis, tai yra klausimai, į kuriuos yra aiškūs, nuoseklūs bei logiški atsakymai, bent jau tiek, kiek aš žinau, nors aš žinau ne viską“, – po posėdžio žiniasklaidai sakė R. Šimašius.

REKLAMA
REKLAMA

Komiteto narys, Darbo partijos atstovas Vytautas Gapšys portalui Balsas.lt sakė, kad į darbotvarkę šis svarstymas „įtrauktas tarp kitų klausimų ar dar kažkaip“. Pasak V. Gapšio, nieko baisiai konkretaus pasitarime nenutarta.

„Buvo pakalbėta apie tai, kad visos institucijos turėtų ne tik derinti veiksmus, bet ir kuo mažiau slapukauti, aiškinti savo veiksmus, kad jie nekeltų neapykantos pačiai teisinei sistemai ir valstybei“, – pastebėjo V. Gapšys.

Pasak V. Gapšio, keltas ir klausimas dėl to, kaip apskritai vykdomi teismų sprendimai tokiose bylose, kai jos nėra tiek rezonansinės. „Manau, kad institucijos turėtų artimiausiu metu surengti spaudos konferenciją ar dar ką panašaus. Kol kas kažkokių įstatymų ar teisės aktų pataisų nesvarstėme“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tą patį klausimą dalyvaujant vaiko teisių apsaugos specialistams trečiadienį svarstė ir Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto sudaryta darbo grupė, apie kurios posėdį Seimo kanceliarija išvis neskelbė.

Balsas.lt primena, kad kovo 23 dieną Kauno rajone, Garliavoje, buvo nesėkmingai bandoma įvykdyti teismo sprendimą ir mažametę mergaitę iš globėjos Neringos Venckienės perduoti motinai Laimutei Stankūnaitei. Tuomet kilo susistumdymas, nukentėjo mažametė, o šalys smurtu apkaltino viena kitą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų