REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuogąstavimai, kad bandant perduoti Drąsiaus Kedžio dukrą mamai bus pasitelkta kariuomenė, akivaizdu, neturi jokio pagrindo. Iš lūpų į lūpas Garliavoje sklidusi informacija esą vykdant teismo sprendimą prireiks kariškių įsikišimo nepasitvirtino. Kaip viskas bus iš tikrųjų – paaiškės netolimoje ateityje, bet Lietuvos kariuomenės atstovai užtikrintai pabrėžia, kad dėl teismo sprendimo vykdymo į juos kreiptis nėra net menkiausios galimybės.

REKLAMA
REKLAMA

Nenori klaidingo interpretavimo

D. Kedžio teta Audronė Skučienė šios savaitės pradžioje per išskirtinį pokalbį su portalu Balsas.lt prasitarė esą girdėjusi, kad pirmą sykį itin nesėkmingai teismo sprendimą vykdę teisėsaugos pareigūnai šį kartą ketina pasiruošti žymiai kruopščiau.

REKLAMA

„Jie tikrai nenorės kartoti tų pačių klaidų. Šį kartą viskas greičiausia vyks operatyviau. Iš savo namų būsime išmesti į lauką, o mergaitė paimta per prievartą. Teko girdėti, kad teisėsaugos pareigūnai ketina pasitelkti net kariuomenę“, – pasakojo A. Skučienė.

Šie atvirai išsakyti nuogąstavimai greitai pasiekė kariuomenės atstovus. Lietuvos kariuomenės vado atstovas spaudai kapitonas Skomantas Povilionis teigė, kad itin svarbu užkirsti kelią klaidingiems interpretavimams.

REKLAMA
REKLAMA

Situacija Garliavoje yra labai jautri ir sudėtinga, todėl norime paaiškinti žmonėms, kad kariuomenei yra numatytos visiškai kitos užduotys, kurios nėra suderinamos su A. Skučienės išsakytais nuogąstavimais“, – sakė S. Povilionis.

Numatytos kitos užduotys

Paaiškėjo, kad krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatyme kariuomenei numatyti uždaviniai taikos metu yra susieti su Lietuvos teritorijos apsauga, kovinės parengties palaikymu, dalyvavimu tarptautinėse operacijose bei dalyvavimu paieškos ir gelbėjimo operacijose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos kariuomenei nėra pavesta užtikrinti teismo sprendimų vykdymą ar sudaryti sąlygas kitoms institucijoms įgyvendinti įstatymais pavestus įgaliojimus. Todėl Lietuvos kariuomenė neturėtų būti siejama su teismo sprendimų vykdymo procesais“, – akcentavo S. Povilionis.

Yra įstatymas, kurio, anot S. Povilionio, griežtai laikomasi. Todėl Balsas.lt klausimas apie galimybes padaryti išimtį nesulaukia jokio atsakymo. Įstatymas – ir tau jau kaip kirviu nukirsta. Todėl pastangos užduoti klausimą, kas vis dėlto turėtų nutikti Garliavoje, kad prireiktų įsikišti kariškiams, nuėjo perniek.

Arčiausiai žmonių Lietuvos kariuomenė būna vykdydama žmonių paieškos ir gelbėjimo operacijas, likviduodama gaisrų, potvynių ar kitų stichinių nelaimių pasekmes.

Taip pat skaitykite:

Specialiai portalui Balsas.lt iš Garliavos: laukiama net kariuomenės

D. Kedžio dukrą gelbės aktorė A. Jolie?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų