REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinė krepšinio federacijos (FIBA) Drausmės komitetas diskvalifikavo Kauno „Žalgirio“ gynėją DeJuaną Collinsą 3 mėnesiams, nuo balandžio 3 iki liepos 2 d., dėl draudžiamų preparatų vartojimo, skelbia „Žalgirio“ klubas.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį FIBA Drausmės komitetas atsiuntė raštą, kuriame informavo „Žalgirio“ klubą, kad dopingo kontrolės pareigūnai D.Collinso organizme aptiko stimuliatoriams priskiriamų kanapių. Krepšininkui uždrausta dalyvauti tarptautinėse ir nacionalinėse varžybose. Šio verdikto sulaukusi „Žalgirio“ klubo valdyba svarstys dėl tolesnės amerikiečio karjeros komandoje.

REKLAMA

Už draudžiamų preparatų vartojimą krepšininkui grėsė diskvalifikacija iki 2 metų. Tačiau atsižvelgus į D.Collinso teiginį, kad šis draudžiamas preparatas atsitiktinai pateko į jo organizmą, kad patyręs žaidėjas dėl to gailisi ir į kitas aplinkybes, FIBA Drausmės komitetas sušvelnino bausmę iki 3 mėnesių.

„Gaila, kad taip atsitiko su patyrusiu, profesionaliu žalgiriečiu. Aš buvau perspėjęs D.Collinsą, kad jis nedraugautų su įtartinų asmenų kompanija iš Vilniaus. Turėjau informacijos, kad jie stengsis išprovokuoti mūsų komandos žaidėją. Neatmetu versijos, kad toks dopingo kontrolės testas – tos kompanijos veiklos rezultatas“, – teigė „Žalgirio“ klubo savininkas Vladimiras Romanovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų