REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Likus penkiolikai mėnesių iki Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai pradžios, Kūno kultūros ir sporto departamentas pakvietė esamo ir būsimo pirmininkavimo trejeto šalių sporto vadovus, taip pat Europos Komisijos bei Europos Tarybos sekretoriato sporto skyrių vadovus aptarti pasirengimo pirmininkauti procesą, planuojamas temas, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Kitą šių metų pusmetį pirmininkausiančio Kipro, po jo Airijos, Lietuvos ir Graikijos sporto vadovai pristatė savo šalių pirmininkavimo planus sporto srityje – planuojamus renginius, temas už sportą atsakingų ministrų diskusijoms. Komisija ir Tarybos sekretoriatas informavo apie privalomus ir galimus dokumentus, būtinas procedūras.

REKLAMA

Lietuva Europos Sąjungai pirmininkaus pirmą kartą. Norint atsakingai pasiruošti ir tinkamai atstovauti Lietuvos sporto politiką, labai svarbu perimti institucinę patirtį, sužinoti apie galiojančias tvarkas, aptarti būsimos darbotvarkės temas. Toks darbinis susitikimas buvo labai reikalingas visoms pusėms – tiek turinio, tiek draugiškų kontaktų prasme“, – sakė Kūno kultūros ir sporto departamento direktorius Klemensas Rimšelis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, kalbant apie pirmininkavimą, svarbūs keli aspektai – pirma, galimybė pirmininkaujančiai šaliai inicijuoti diskusijas, priimti tam tikrus dokumentus jai ir kitoms Europos Sąjungos šalims aktualiomis temomis, t.y. prisidėti formuojant Europos Sąjungos sporto politiką. Tam svarbūs geri ir konstruktyvūs santykiai su kitomis valstybėmis, Europos Sąjungos institucijomis.

Be to, tai puiki proga parodyti mūsų šalį, pristatyti šalies sportą, nes tikėtina, kad Lietuvoje vyks net trys Europos Sąjungos šalių narių susitikimai – už sportą atsakingų ministrų neformali taryba, generalinių direktorių susitikimas bei Sporto forumas (Komisijos diskusija su tarptautinėmis visuomeninėmis sporto organizacijomis).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Europos Sąjungoje nuo 2009 m. pabaigos sportas priskirtas bendrai kompetencijos sričiai, taigi vyksta ne tik diskusijos, bet priimami ir formalūs dokumentai. Šiuo metu rengiama bendra švietimo, jaunimo ir sporto finansavimo programa 2014-2020 metais, kurią planuojama patvirtinti arba Airijos, arba Lietuvos pirmininkavimo laikotarpiu.

Dabar bei artėjančio pirmininkavimo trejeto metu taip pat bus sprendžiamas sporto indėlio į ekonomiką skaičiavimo klausimas, sporto agentų profesijos, sveikatinimo per sportą, kovos su susitarimais dėl varžybų rezultatų ir kiti klausimai.

Pirmas būsimo pirmininkavimo trejeto valstybių sporto vadovų susitikimas Vilniuje vyko praėjusią savaitę,  kovo 28-30 dienomis. Lietuva pirmininkaus Europos Sąjungos Tarybai 2013 m. II-ąjį pusmetį. Lietuva sudaro pirmininkavimo trejetą kartu su Airija ir Graikija. Iki šių metų pabaigos visos trys šalys turės parengti bendrą visų sričių, tarp jų ir sporto, programą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų