REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien, balandžio 3 d., generalinis prokuroras Darius Valys pasirašė kreipimąsi į Lietuvos Respublikos Seimą, prašydamas išankstinio sutikimo leisti suvaržyti Seimo nario Vinco Babiliaus laisvę dėl galimai padaryto administracinio teisės pažeidimo.

REKLAMA
REKLAMA

Š. m. kovo 19 d. Seimo narys Vilniuje, Laisvės pr. ir J. Baltrušaičio g., vairavo automobilį, kuriam nebuvo atlikta techninė apžiūra, neatsižvelgdamas į kelio ir meteorologines sąlygas, nesuvaldė savo automobilio ir atsitrenkė į stovintį kitą automobilį. Po minėto smūgio taip pat buvo kliudytas ir šviesoforas. Iš eismo įvykio vietos V. Babilius pasitraukė. Šiais veiksmais Seimo narys galimai padarė pažeidimus, numatytus Administracinių teisės pažeidimų kodekso 127 str. 2 d., 130 str. 1 d. ir 123 str. 1 d.

REKLAMA

Pasitraukimas iš eismo įvykio vietos užtraukia baudą vairuotojams nuo trijų tūkstančių iki keturių tūkstančių litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių arba administracinį areštą nuo penkiolikos iki trisdešimties parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų. Siekiant išnagrinėti V. Babiliaus administracinio teisės pažeidimo bylą yra būtinas išankstinis Seimo sutikimas suvaržyti minėto Seimo nario laisvę.

Primintina, kad mūsų šalies Konstitucijoje ir Seimo statute įtvirtinta nuostata, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas ar kitaip suvaržoma jo laisvė. Dėl Seimo nario laisvės suvaržymo gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų