REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mirusio Drąsiaus Kedžio aštuonmetės dukros neatiduoti motinai Laimutei Stankūnaitei ketinama siekti pasitelkus tarptautinius kozirius. Nors iki šiol bandant užmegzti ryšius su užsienio šalių atstovais apčiuopiamos naudos nebuvo, šį kartą viliamasi, kad situacija pasikeis. Prieš pedofiliją kovojantys ir įvykius Garliavoje sekantys Amerikos lietuviai šiuo metu patvirtino rašantys laišką – pagalbos prašymą žinomai aktorei Angelinai Jolie. Manoma, kad Jungtinių tautų geros valios ambasadore esanti Holivudo žvaigždė supras situacijos rimtumą, kai pamatys, kokiu būdu buvo bandoma mažametę perduoti L. Stankūnaitei pirmąjį kartą.

REKLAMA
REKLAMA

Blogiau tikrai nebebus

D. Kedžio teta Audronė Skučienė portalui Balsas.lt pasakojo, kad pirmadienį su ja telefonu susisiekė vienos iš aktyviausių Jungtinėse Amerikos Valstijose veikiančios iniciatyvinės grupės narys Artūras. Iš JAV skambinęs vyras tvirtino, kad šiuo metu ruošiamasi kreiptis į garsią Holivudo aktorę A. Jolie.

REKLAMA

Iniciatyvinė grupė aktorei A. Jolie sieks parodyti Lietuvoje, D. Kedžio tėvų namuose, filmuotą vaizdo medžiagą, kai buvo bandoma itin nesėkmingai įvykdyti teismo sprendimą – perduoti mergaitę jos motinai L. Stankūnaitei. Tikimasi, kad smurto vaizdai ir mergaitės klyksmas tikrai atkreips garsios aktorės dėmesį.

„Jeigu toks visame pasaulyje žinomas žmogus užstotų mūsų vaiką, galbūt kažkas pasikeistų. Daug vilčių į tai nededame, tačiau nebeturime kur trauktis, todėl bandome griebtis šiaudo. Net neįsivaizduoju, ko tikėtis. Blogiau jau tikrai nebebus“, – atviravo A. Skučienė.

REKLAMA
REKLAMA

Negali likti nuošalyje

JAV gyvenantis iniciatyvinės grupės „Amerikos lietuviai“ atstovas Artūras Eigirdas portalui Balsas.lt pasakojo, kad kreipimasis į A. Jolie yra kruopščiai rengiamas.

„Mūsų iniciatyvinę grupę sudaro 10 žmonių. Ateinantį savaitgalį ketiname dar kartą visi susitikti. Kiekvienas iš mūsų yra gavę savo užduotis, todėl po susitikimo paaiškės, kiek esame pasislinkę į priekį“, – pabrėžė A. Eigirdas.

JAV įsikūręs lietuvis pasakojo, kad sužinoję, kas vyksta Lietuvoje jie negalėjo likti nuošalyje. Minties kreiptis pagalbos į žymią aktorę A. Eigirdas nelaiko utopija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Svarbiausias mūsų tikslas yra viską kuo protingiau ir nuosekliau išdėstyti. Norime, kad aktorei būtų aiški visa situacija nuo pradžių iki dabar. Ketiname pateikti ne tik šūsnį dokumentų, bet ir filmuotos vaizdo medžiagos“, – pasakojo A. Eigirdas.

Kokios tikisi reakcijos A. Eigirdas prognozuoti nesiryžo. „Viskas priklausys nuo to, kaip pavyks sujaudinti A. Jolie. Turime viską pateikti aiškiai, kad nekiltų papildomų klausimų. Tą padaryti bus labai sunku, bet pasistengsime“, – tvirtino iniciatyvinės grupės „Amerikos lietuviai“ atstovas.

REKLAMA

Pasiteiravus, kokiais būdais ketinama susisiekti su žinoma aktore, A. Eigirdas teigė, kad šiuo metu su tuo yra dirbama. Ar šiuo metu jie kontaktuoja su A. Jolie ar jos fondu, A. Eigirdas atskleisti nepanoro.

Mitinge 300 žmonių

A. Skučienė pasakojo, kad JAV gyvenančių žmonių palaikymo yra tekę sulaukti ir anksčiau. „Prieš kurį laiką, siekdami atkreipti dėmesį į pasaulį apraizgiusį pedofilijos tinklą Amerikos lietuviai Čikagoje surengė mitingą. Į jį susirinko apie 300 žmonių. Tokiu būdu taip pat pavyko atkreipti visuomenės dėmesį“, – pasakojo A. Skučienė.

REKLAMA

Tuo tarpu minėtas Artūras per trumpą pokalbį su A. Skučiene piktinosi, kad Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Seimo pirmininkė Irena Degutienė net nepasivargino atsakyti į joms siųstuose laiškuose išsakytus pagalbos prašymus. Ypač Amerikos lietuvius piktina tai, kad ta pati I. Degutienė prieš rinkimus vėl vyks į JAV ir gražiomis kalbomis bandys išvilioti pinigus savo rinkimų kampanijai.

Geros valios ambasadorė

A. Jolie į humanitarinę veiklą įsitraukė filmuodamasi Kambodžoje, 2001-aisiais. Aktorė kreipėsi į Jungtinių tautų organizaciją, kuri paskyrė A. Jolie vadovauti ir koordinuoti tarptautinius veiksmus, kuriais būtų siekiama apsaugoti pabėgėlius bei bandoma spręsti juos ištinkančias problemas. 2001-aisiais A. Jolie pripažinta Jungtinių tautų geros valios ambasadore.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vėliau buvo įkurtas „Jolie-Pitt“ fondas, skirtas panaikinti itin dideles skurdo problemas, siekiama apsaugoti laukinę gamtą bei nykstančius gamtos išteklius. Su šiuo fondu susijusi pagalba buvo teikiama beveik 60 šalių gyventojams.

Apie A. Jolie meilę vaikams liudija ne tik noras turėti savo atžalų, bet ir ryžtas įsivaikinti tuos, kuriems likimas pašykštėjo laimės. 2002-aisiais A. Jolie įsivaikino pirmą vaiką Maddoxą Chivaną Jolie-Pittą (pradžioje – Maddoxas Chivanas Thorntonas Jolie). 2005 metais A. Jolie įsivaikino šešių mėnesių mergaitę iš Etiopijos – Zaharą Marley Jolie-Pitt. Po metų A. Jolie su Bradu Pittu susilaukė dukters Shiloh Nouvel Jolie-Pitt. 2007-aisiais garsi Holivudo aktorė įsivaikino trejų metų berniuką iš Vietnamo – Paxą Jolie-Pittą. 2008 metais A. Jolie su vyru susilaukė dvynukų – berniuko Knoxo Leono Jolie-Pitto ir mergaitės Vivienne Marcheline Jolie-Pitt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų