REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo opozicijos lyderis Algirdas Butkevičius mano, kad pirmiausia turi būti priimtas sprendimas dėl atominės elektrinės statybų, tik po to skiriamos lėšos keliams tame regione.

REKLAMA
REKLAMA

„Dar nenuspręsta, ar Visagino atominė elektrinė tikrai bus statoma, o Vyriausybė jau įsipareigojo iki 2015 metų paruošti kelius branduolinei jėgainei skirtai technikai gabenti. Kelių infrastruktūrai bus skirta apie 200 mln. litų. Viskas daroma nuo kito galo“, – stebisi politikas.

REKLAMA

Pasak jo, iki šiol nėra pakankamai paskaičiuota, koks bus suskystintų dujų poreikis, bet jau perkamas tanklaivis suskystintų dujų terminalui. Dar neaišku, ar latviai ir estai dalyvaus regioniniame projekte, statant atominę elektrinę, o parlamentarai spaudžiami pasirašyti koncesijos sutartį.

„Turi būti koncesijos davėjas, šiuo atveju – Lietuva, ir gavėjas – tas, kas statys atominę elektrinę. Bet koncesijos sutarties negalima pasirašyti, kol nėra akcininkų sutarties. Pirmiausia turėti projekte dalyvausiančių partnerių sutartį, kurioje būtų aiškiai išdėstyta, kiek partnerių dalyvaus projekte, kokią akcijų dalį jie valdys, tik tuomet galima spręsti koncesijos sutarties klausimus. O ši Vyriausybė stato vežimą prieš arklį ir tikisi sėkmingo pajudėjimo“, – sako A. Butkevičius.

Seimo opozicijos lyderis įsitikinęs, jog kelių infrastruktūrai skirti milijonai gali būti išleisti be reikalo, jei iki 2015 metų bus nuspręsta, kad atominės elektrinės Lietuvai nereikia. „Toks lėšų skyrimas kvepia neracionalumu“, – mano A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų