REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kartą teko stebėti situaciją – į merginos bagažą netilpo keli daiktai, tad jai teko rinktis įspūdingi aukštakulniai ar patogūs sportiniai bateliai. Su tragedija veide ji paliko... sportinius batelius. Žemiau išvardinom smulkius daiktus, be kurių kartais labai sunku, ar net neįmanoma keliauti, rašo kelionių tinklalapis Makalius.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Pasas arba asmens tapatybės kortelė. Visada pasidomėkite ar jums reikalingas pasas, o gal užteks asmens tapatybės kortelės? Pvz., nuvykti iki Koso salos galite ir su tapatybės kortele, tačiau nuplaukti iš Koso į Turkijos Bodrumą galėsite tik su pasu. O jei pamiršite abu asmens dokumentus, tuomet jums jų neprireiks, nes į kelionę neišvyksite.

REKLAMA

Smulkūs grynieji. Pinigai smulkesnėmis kupiūromis ar net centais gali praversti jau pirmą vakarą. Kartais pasitaiko, kad taksistai piktnaudžiauja savo padėtimi dėl grąžos. Smulkesnius pinigus paprasčiau dalimis susidėti į skirtingas kišenes. Žinome, kad laikyti visus kelionės pinigus vienoje vietoje nėra labai išmintinga. Netikėto praradimo atveju, tiesiog liksite be pinigų. Daugiau apie saugų keliavimą čia.

Viešbučio rezervacijos patvirtinimas. Išsispausdinkite ir pasiimkite šį lapuką su savimi, jums jo prireiks. Įsiregistruoti į viešbutį bus paprasčiau, greičiau ir maloniau.

REKLAMA
REKLAMA

Akiniai nuo saulės – mėgstamiausias užuomaršų taikinys. Turbūt mažai kas iš mūsų norėtų leisti laiką vietiniuose turguose ar prekybos centruose matuodamasis akinius? Nebent naujas pirkinys patenka į reikalingųjų sąrašą.

Vaistai. Net jei jaučiatės puikiai ir negalvojate apie jokį galvos, dantų, pilvo, sąnarių skausmą, nepamirškite pasiimti su savimi vaistų nuo: skausmo, viduriavimo, virškinimo pagalbininkų – žarnyno bakterijų (jei vykstate į egzotiškesnę šalį, esate jautraus skrandžio), ko nors nubrozdinimų dezinfekcijai. Nepamirškite, kad jei vežatės jums gydytojo paskirtų vaistų, pasiimkite ir gydytojo išrašytą receptą. Daugiau apie vaistus čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dušo šlepetės. Yra žmonių, kurie šventai tiki, kad viešbučių kambariai valomi labai kruopščiai (kartais kambariai išties būna itin tvarkingi). Gal ne tiek dėl švaros, kiek dėl asmeninio komforto dažnai avime gumines dušo/ lauko šlepetes. Jei jau pamiršote, tikrai rasite kur nusipirkti, tik kainuos jos ne du ar penkis litus.

Kosmetika. Ypatingai tai aktualu alergiškiems ar jautrią odą turintiems žmonėms. Pasiimkite bent svarbiausia priemonę, be kurios išties negalite gyventi.

Maža nagų dildė. Na, mielosios pasakykit, kuri iš jūsų keliauja be šio daiktelio? Tik nesivežkite rankiniame bagaže „ilgų armatūros gabalų“, pasiimkite nedidukę „pagalbininkę“.

REKLAMA

Dezinfekcinis gelis/ skystis. Ar mėgstate valgyti paplūdimyje ar kokioje kitoje vietoje, kur dažnai nebūna sąlygų nusiplauti rankas? Kartais tiesiog pasitaiko situacijų, kuomet norisi švaros, o kad ta švara nebūtų našta, tam skirti dezinfekciniai geliai ar skysčiai. Kad rankos būtų švarios, jums neprireiks vandens ar servetėlių. Paprastai supakuoti nedidelėse tarose, kad būtų patogu pasiimti su savimi į kelionę.

Barzdaskutė. Atsibunda ryte, pasikaso apžėlusią barzdą ir... Vargu, ar kuris pripratęs skustis vyras labai norėtų tokio scenarijaus. Pamiršus šį nedidelį daiktelį gali būtį išties nepatogu.

Lapelis/ papildoma sim kortelė su artimųjų telefono numeriais. Kelionė – teigiamos ir labai teigiamos emocijos, kurios gali netikėtai dingti, kuomet plaukdami laivu, braidžiodami jūroje netyčia įmesite savo mobilųjį į vandenį ar jį pasiglemš kitos aplinkybės. Gerai, jei jūsų stulbinama atmintis, turite visus kontaktus kompiuteryje ar kokioje gudrioje programėlėje, bet gali susiklostyti situacija, kuomet tiesiog negalėsite pasinaudoti planu B.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų