REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neseniai iš Teisėjų etikos ir drausmės komisijos Darius Kuolys teigia pasitraukęs dėl Teisėjų tarybos pirmininko, Aukščiausiojo teismo vadovo Gingtaro Kryževičiaus ir jo sekretorės – Apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkės Laimos Garnelienės – viešų kalbų ir atsainaus požiūrio į teisėjų nusižengimus.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį Seimo Pirmininkė Irena Degutienė pasirašė potvarkį dėl Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto dėstytojos Jūratė Novagrockienės paskyrimo. Visuomenininkas D. Kuolys (į kurio vietą ir paskirta minėta dėstytoja) teigia pasitraukęs dėl Teisėjų tarybos vadovų laikysenos.

REKLAMA

D. Kuolys parlamento vadovei savo pasitraukimą iš komisijos motyvavo Teisėjų tarybos pirmininko ir sekretorės laikysena. „Gerbiamoji Ponia Pirmininke, sutikau dirbti ir buvau Jūsų paskirtas Teisėjų etikos ir drausmės komisijos nariu. Dirbau šioje Komisijoje vildamasis, kad kartu su kolegomis galiu nors šiek tiek prisidėti prie atsakingos, piliečių pasitikėjimą pelnančios Lietuvos teismų savivaldos stiprinimo.

Deja, stebėdamas pastarojo meto aukščiausios teismų savivaldos institucijos – Teisėjų tarybos – viešas laikysenas ir kalbas, turėtos vilties netekau. Negaliu sutikti su Teisėjų tarybos pirmininko ir sekretorės diegiama bei viešai propaguojama slapto tarimosi su neteisėtai pasielgusiais teisėjais „gerąja praktika“, su jų išsakomu atsainiu požiūriu į „procedūrinį teisingumą“, – rašoma D. Kuolio vasario 2012 m. vasario 27 dienos atsistatydinimo rašte.

REKLAMA
REKLAMA

„Atsistatydinimą parašiau po Tomo Dapkaus „Dienos temos“ (laida Lietuvos radijuje, – Balsas.lt), kur jo kalbintas G. Kryževičius gyrė savo ir L. Garnelienės „gerąją praktiką“ patarti susikompromitavusiems Kauno tiesėjams tyliai, be svarstymų Teisėjų etikos komisijoje, pasitraukti patiems. Ten G. Kryževičius pasisakė ir prieš „procedūrinį teisingumą“, kurį vykdo Teisėjų etikos komisija“, – patikslino D. Kuolys, paprašytas nurodyti slapto tarimosi pavyzdžius.

Teisėjų etikos ir drausmės komisija sudaroma iš septynių narių. Į šios komisijos narius du kandidatus skiria Respublikos Prezidentas, vieną kandidatą – Seimo Pirmininkas, keturis kandidatus – Teisėjų taryba. Respublikos Prezidentas ir Seimo Pirmininkas šios komisijos nariais skiria visuomenės atstovus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų