REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmosiose šio sezono „Porsche Carrera Cup GB“ lenktynėse „Brands Hatch Indy“ trasoje „Juta Racing“ komandos atstovas Jonas Gelžinis užėmė 2-ąją bei 3-ąją vietas ir po dviejų etapų žengia antroje bendrosios įskaitos vietoje.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso startavo 21 dalyvis: devyni „Pro“ (profesionalų) kategorijoje, aštuoni - „Pro-Am1“ (pusiau profesionalų), keturi – „Pro-Am2“ (mėgėjų). Įdomu tai, kad „Pro“ atstovų vidutinis amžius sudaro 23,5 metų – o tai jauniausia dalyvių sudėtis  per visą 10 metų „Porsche Carrera Cup GB“ lenktynių istoriją.

REKLAMA

Pirmosiose šio sezono „Porsche Carrera Cup GB“ sėkmė buvo maloninga lietuviams. Komandos nuotr.Pirmosiose šio sezono „Porsche Carrera Cup GB“ sėkmė buvo maloninga lietuviams. Komandos nuotr.

Per laisvąsias treniruotes Jonui Gelžiniui geriau pavyko „įsivažiuoti“ tik antroje jų dalyje. Prieš tai nepavyko surasti savo tempo, prisidėjo ir tai, kad „Brands Hatch“ trasa (ypač „Indy“ versija) Jonui visada būna nelabai palanki.

Kvalifikacijoje pirmąsias vietas abejoms savaitgalio lenktynėms iškovojo praėjusių metų taurės antrosios vietos laimėtojas Michaelas Meadowsas. Pirmosiose lenktynėse iš antros vietos startavo Richardas Plantas, iš trečios – Danielis Lloydas, o antrųjų lenktynių starte šie pilotai susikeitė vietomis. J. Gelžinis abu kartus startavo iš kertvirtos vietos (nuo lyderio atsiliko atitinkamai 0,186 ir 0,239 sek.). Apskritai šioje labai greitoje trasoje net 14 dalyvių rato įveikimo laikas tilpo į 1 sek. intervalą.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmųjų lenktynių starte Jonas Gelžinis išorine puse aplenkė D. Lloydą ir visas lenktynes važiavo arti pirmos-antros vietos. 10 rate susidūrė Tautvydas Barštys ir Danielis Lloydas, dėl ko į trasą buvo išvažiavęs saugos automobilis.

Jau lenktynių metu lyderis M. Meadowsas gavo įspėjimą apie baudą – mat viename posūkyje britas daugiau kaip tris kartus visais keturiais ratais buvo kirtęs trasos šoninę ribą žyminčią baltą juostą. Po finišo M. Meadowsas gavo 5 sek. baudą, tad nukrito į trečią vietą. Nugalėjo Richaradas Plantas, o antrą vietą užėmusiam Jonui Gelžiniui tai buvo pirmas prizininkų podiumas trečiajame savo „Porsche Carrera Cup GB“ sezone. Tiesa, M. Meadowsas teisėjų sprendimą dar bandė užginčyti, tačiau po lenktynių video medžiagos peržiūros nebuvo pastebėta, kad tokiu būdu būtų prasižengę R. Plantas ir J. Gelžinis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmosiose šio sezono „Porsche Carrera Cup GB“ sėkmė buvo maloninga lietuviams. Komandos nuotr.Pirmosiose šio sezono „Porsche Carrera Cup GB“ sėkmė buvo maloninga lietuviams. Komandos nuotr.

Antrose lenktynėse lietuviui taip pat puikiai pavyko startas, tačiau Jonas įvykių neforsavo ir per daug nelipo ant kulnų pirmaujantiesiems. Mat šioje trasoje lenkti yra labai sunku, o perkaitinus padangas gali prarasti viską. Be to, trasos pirmo posūkio įduboje yra labai apkraunama dešinioji galinė padanga, kuri bet kuriuo momentu gali sprogti. Tad trečioji pozicija Joną Gelžinį visiškai tenkino. Lenktynėse nugalėjo M. Meadowsas, antras finišavo D. Lloydas.

REKLAMA

Puikų rezultatą – 15-ą vietą – pasiekė Tautvydas Barštys, kuris pirmą kartą šių lenktynių serijoje iškovojo 1 tašką bendrojoje įskaitoje. Tuo pačiu T. Barštys nugalėjo „Pro-Am2“ kategorijoje. Tautvydo pagreitėjimui įtakos padarė ir tai, kad buvo leista sumontuoti papildomą „Bleep“ sistemą, kuri žeminant pavaras automatiškai palaiko reikiamą apsisukimų lygį.

Po dviejų etapų bendrojoje įskaitoje pirmauja Michaelas Meadowsas („Redline Racing“) – 39 taškai, antrą vietą užima Jonas Gelžinis – 34 taškai, trečią – Richardas Plantas („Team Parker Racing“) – 30 taškų. Tautvydas Barštys su 1 tašku užima 16-17-ą vietą, o „Pro-Am2“ kategorijoje – trečią (10 taškų).

Kiti „Porsche Carrera Cup GB“ etapai įvyks balandžio 14-15 d. „Donington Park“ trasoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų