REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis balandžio 3–4 dienomis lankysis Afganistane, kur susipažins su vystomojo bendradarbiavimo projektų vykdymu šios šalies Goro provincijoje, su Afganistano centrinės valdžios, provincijos ir užsienio donorų atstovais aptars tolesnį bendradarbiavimą ir veiksmų koordinavimą.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras vyks į Goro sostinę Čagčaraną, kur susitiks su čia įsikūrusios Lietuvos vadovaujamos provincijos atkūrimo grupės nariais, įvertins vystomojo bendradarbiavimo projektų įgyvendinimą.

REKLAMA

Šiais metais kartu su Afganistano centrine vyriausybe, Japonija ir JAV Čagčarane yra statomas vaikų dienos centras, kurio teritorijoje įrengti ir profesinio rengimo centrai, tvarkomos miesto gatvės ir rekonstruojama provincijos ligoninė.

Be to, šiemet Afganistane įgyvendinami šeši projektai, finansuojami iš Lietuvos vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programos lėšų, žemės ūkio plėtros, inžinerinių paslaugų, archeologijos, administracijos ir nevyriausybinio sektoriaus gebėjimų stiprinimo bei veterinarijos kontrolės srityse. Šių projektų bendra vertė – 560 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Kabule A.Ažubalis dalyvaus Goro vystymosi konferencijoje, kurią organizuoja Lietuvos specialioji misija Afganistane, šios šalies nepriklausomas savivaldos direktoratas, Goro provincijos plėtros komitetas ir Jungtinės Tautos.

Renginyje bus įvertinti donorų veiklos rezultatai Gore, jų ateities įsipareigojimai, bus tariamasi dėl bendradarbiavimo ir veiklos koordinavimo gerinimo galimybių, veiklos prioritetų, tolesnių Lietuvos dalyvavimo provincijos atkūrime planų po to, kai pasibaigs atsakomybės už provinciją perdavimo afganų valdžiai procesas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tikimasi, kad jau gegužės mėnesį į atsakomybės už Goro provinciją perdavimo Afganistano valdžiai procesą bus įtraukti dar devyni provincijos rajonai, taip kartu su sostine Čagčaranu į šį procesą įtraukiant visą provinciją. Lapkričio pabaigoje Afganistano prezidentas Hamidas Karzajus paskelbė antrojo atsakomybės perdavimo etapo pradžią. Į jį įtrauktas ir Čagčarano miestas bei rajonas.

Goro vystymosi konferencijoje taip pat dalyvaus centrinės Afganistano valdžios, Goro provincijos pareigūnai, nevyriausybinių organizacijų, užsienio šalių atstovai.

Be to, planuojama, kad Kabule A.Ažubalis susitiks su NATO Tarptautinių saugumo paramos pajėgų vadu Johnu Allenu, Afganistano užsienio reikalų viceministru Jawedu Ludinu ir ES specialiuoju atstovu Afganistane Vygaudu Ušacku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų