REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atsižvelgiant į tai, kad vis dar dauguma verslininkų yra vyrai, šis straipsnis adresuotas jiems. Žinoma, straipsnio informaciją iš dalies gali pritaikyti ir moteriškos lyties atstovės – kai kurie dėsniai universalūs. O be to pažinti vyrus neprošal visiems.

REKLAMA
REKLAMA

Ką reiškia būti vyru šiais laikais? Kaip išlikti vyrišku neprarandant žmogiškumo? Koks priimtiniausias būdas išreikšti savo asmenybę? Pateikiame dešimt vertingų patarimų vyrams, kaip gyventi sąmoningą ir laimingą gyvenimą.

REKLAMA

Ryžtingai priimk sprendimus

Tikras vyras suvokia ir gerbia pasirinkimo laisvę. Jis gyvena savo susikurtą gyvenimą. Jis žino, kad nepriėmus svarbių sprendimų, gyvenimas stagnuoja. Kita vertus, ryžtingai priėmus sprendimus pasirodo aiškaus kelio vaizdas.

Kai vyras priima sprendimą, vienos durys atsidaro, o kitos užsidaro. Nėra garantijos, kad jis pasieks savo tikslus, bet vyrui tokios garantijos ir nereikia. Jis tiesiog mėgaujasi nežinomybe, kuri siekiant sėkmės yra neišvengiama.

REKLAMA
REKLAMA

Santykiai nėra svarbiausias dalykas gyvenime

Vyru, tvirtinančiu, jog svarbiausias dalykas jo gyvenime yra moteris (arba šeima), pasitikėti negalima. Jei vyras labiau vertina kitus individus už save, jis nėra autoritetas pats sau ir negali mąstyti savarankiškai (angl. free thinker). Žinoma, įsipareigoti būtina, tačiau šeima nėra didžiausias iššūkis gyvenime.

Tikras vyras yra lojalus savo vertybėms, idealams, įsitikinimams, gyvenimo filosofijai. Kai vyras kasdien gyvena savo vertybėmis, juo galima pasitikėti ir gerbti. Vos tik jis išduoda savo įsitikinimus, toks vyras tampa pasigailėjimo objektu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Būk pasiruošęs parklupti

Viena svarbiausių vyro savybių yra jo pasitikėjimas savimi. Kai nerimauji ir dvejoji dėl savo ateities, sumažini savo potencialą. Protingas vyras įvertina galimas kliūtis, tačiau neleidžiasi jų varomas į neviltį. Jis žino, kad parklupęs sugebės atsikelti.

Tikras vyras žino, kad savo kelyje padarys klaidų. Kartais jis bus neteisingas. Tačiau jau geriau bandyti ir parklupti negu nebandyti visai. Vyras iš nesėkmė pasimoko daugiau negu iš sėkmės. Kai nėra rizikos, nėra asmeninio augimo. Jeigu žaidžiate saugiai ir atsargiai, prarandate galimybes – nerizikuoti rizikinga.

REKLAMA

Pasitikėk savo jėgomis

Tikras vyras nevaidina pasitikinčio savimi, nes jis pasitiki savimi. Net ir patyręs nesėkmę, jis nepraranda vidinio pasitikėjimo, nes žino susidorosiąs su laikinais nepatogumais. Tai nėra arogancija ar realybės ignoravimas.

Vyras supranta, kad kartais teks kovoti su visu pasauliu. Jam teks kovoti su aplinkybėmis, kurių negali kontroliuoti. Tačiau jis nieku gyvu nebus sugniuždytas savo paties abejonių. Jei vyras nustoja tikėti savimi, tuomet nebegali kontroliuoti savo likimo.

Nebijok išreikšti meilės

Vyras iš prigimties yra aktyvus meilės davėjas, o ne pasyvus gavėjas. Vyras inicijuoja pokalbį, pirmasis pasiteirauja ar nieko netrūksta ir pirmasis ištaria „aš myliu tave“. Taip sukurtas pasaulis – vyras privalo rodyti iniciatyvą ir šio dėsnio apeiti neįmanoma.

REKLAMA

Vyras turi ribotą energijos kiekį, o geriausias būdas jį padidinti yra dalintis savo meile su pasauliu. Jis privalo leisti meilei veržtis laisvai. Kad ir koks šaltas ar beširdis vyras atrodytų, jis nori išreikšti meilę. Ir tik ją išreiškęs vyras tampa savimi.

Nukreipkite seksualinę energiją

Tikras vyras neturėtų slėpti savo poreikio seksui. Visuomet atsiras žmonių (daugiausia vyrų tarpe), kuriems tai nepatiks. Tačiau tai nepakankama priežastis. Tikras vyras nesigėdija savo lyties ir neketina atsiprašinėti už savo prigimtį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau pabandykite savo seksualinę energiją nukreipti į kūrybinę, sportinę ar kitokio tipo energiją. Užuot tenkinus savo gyvūniškus instinktus, tikras vyras sugeba susilaikyti ir savo meilę išreikšti žmogiškesniais būdais.

Pasitik savo baimes

Baimė atlikti tam tikrą veiksmą yra pakankama priežastis atlikti tą veiksmą. Jei vyras slepiasi ir bėga nuo savo baimių, tai jis negali būti tikruoju savimi – jaučiasi silpnas, prislėgtas ir bejėgis. Pasiekti vidinę ramybę nepadės niekas, tik susidūrimas su savo baimėmis.

REKLAMA

Rizika yra tikro vyro draugas. Jis pasitinka baimes. Tikras vyras suklesti arba žlunga. Bailys net nebando. Konkretūs veiksmų rezultatai nėra tokie svarbūs kaip drąsa atlikti tuos veiksmus. Pažvelkite baimei tiesiai į akis!

Rodyk pagarbą kitiems vyrams

Jei matote kitą vyrą sporto salėje keliantį sunkų svarsmenį, nejaugi prišokate prie jo ir tariate: „Leisk tau padėti. Jeigu keltume šį svorį dviese, tikriausiai mums pavyktų ar ne?“ Tai neleistų jam tobulėti asmeniškai. O be to, tikriausiai įsigytumėte priešą.

Jei jūsų draugas planuoja užsiimti nauju verslu, kuris akivaizdžiai neturi potencialo, ką jūs darote? Išvadinate jį kvailiu? Ne! Jūs raginate savo draugą įgyvendinti idėjas ir patirti nesėkmę, iš kurios bus galima stipriai pasimokyti. Tikru vyru tampi tik patyręs nesėkmę.

REKLAMA

Prisiimk atsakomybę už savo aplinką

Vyras pats pasirenka draugus, mylimuosius ir kolegas. Jis ieško žmonių, kurie kelia iššūkius bei įkvepia. O taip pat vengia tų, kurie išsunkia iš jo visą energiją. Tikras vyras nekaltina kitų dėl savo ryšių. Jei nėra perspektyuvų bendrauti su žmogumi, jis drąsiai inicijuoja skyrybas – be kaltės ar gailesčio jausmų.

Žinoma, vyras netampa atsakingu už savo aplinkos žmonių elgseną. Tačiau vyras pats atsakingas už tai, kaip toleruos savo aplinkinių žmonių elgesį jo atžvilgiu. Tikras vyras parodo, kaip su juo bus elgiamasi. Vyras pats kuria savo aplinką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mirk jausdamas pilnatvę

Didžiausias vyro iššūkis yra turėti vidinės stiprybės išreikšti tikrąjį save. Jis turi išmokti dalintis meile su pasauliu nesigręžiodamas atgal. Kai vyras patenkintas savo gyvenimu ir jaučia pilnatvę, mirti pasidaro nebe taip sunku. Bet jei gyvenimas nugyventas tuščiai, mirtis tampa žiauriu priešu.

Vyras privalo pripažinti, kad jo egzistencija fiziniame kūne yra laikina. Kai jis pripažįsta mirties neišvengiamumą, kai išmoksta žiūrėti į mirtį kaip į sąjungininką, o ne priešą, jis galiausiai sugeba išreikšti save. Taigi, vyras nėra pasiruošęs gyventi jei nepripažįsta, kad jau yra miręs!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų