REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Yra sakoma: „Sportininko veiksmai kalba patys už save.“ Nuo narkotikų ir alkoholio piktnaudžiavimo, seksualinės prievartos, psichologinio smurto iki nužudymų. Portalas askmen.com sudarė dešimt, visą pasaulį apskriejusių sportininkų padarytų nusikaltimų.

REKLAMA
REKLAMA

10. Tonya Harding – čiuožėja.

Kaltinama: konkurentės sumušimu.

Tonya Harding (nuotr. SCANPIX)Tonya Harding (nuotr. SCANPIX)

T. Harding - Amerikos dailiojo čiuožimo žvaigždė. Ji buvo antroji pasaulyje ir pirmoji moteris Amerikoje, kuri rodydama savo programą, sugebėjo tris kartus apsisukti ore aplink savo ašį. Norėdama pašalinti savo tiesioginę priešininkę Olimpinėse žaidynėse - Nancy Kerrigan - T. Harding įtikino savo buvusį vyrą padėti jai. Prieš varžybas, sportininkės vyras užpuolė N. Harring ir metaliniu strypu trenkė jai per kelius.

REKLAMA

Nuosprendis: T. Harding buvo pripažinta kalta, tačiau teismas patenkino jos malonės prašymą. Jai buvo skirta 500 valandų viešųjų darbų ir 160 tūkst. bauda žalos atlyginimui.

9. Kobe Bryantas – krepšininkas.

Kaltinamas: išprievartavimu.

Kobe Bryantas (nuotr. SCANPIX)Kobe Bryantas (nuotr. SCANPIX)

Kai pirmosiomis liepos dienomis pasaulį apskriejo žinia, skelbianti, kad gerasis NBA berniukas Kobe Bryantas yra kaltinamas išprievartavimu, ne vienas pagalvojo, kad tai tik dar vienos merginos bandymas susikrauti turtus sukeliant skandalą. Tačiau šįkart viskas buvo kur kas sudėtingiau. Krepšininkas, kaip vėliau pats pripažino, išties turėjo lytinių santykių su devyniolikmete. Tačiau ar tai buvo daroma merginos sutikimu, bandė aiškintis teismai. Viskas baigėsi tuo, kad kaltinimai buvo atsiimti po to, kai sportininko kaltintoja atsisakė liudyti ir abi puses viską išsiaiškino tarpusavyje.

REKLAMA
REKLAMA

Nuosprendis: nekaltas.

8. Mike'as Tysonas – boksininkas.

Kaltinamas: išprievartavimu.

Skandalingoji bokso legenda M. Tysonas (nuotr. Scanpix) (nuotr. Balsas.lt)Skandalingoji bokso legenda M. Tysonas (nuotr. Scanpix) (nuotr. Balsas.lt)

M. Tysonas – bokso legenda. 1992 m. sportininkas buvo apkaltintas Black America dalyvės Desiree Washington išprievartavimu. Nežinia, ar tuometinis bokso čempionas iš tiesų buvo kaltas. Kaip vėliau paaiškėjo, auka ir anksčiau buvo melagingai apkaltinusi išprievartavimu kitus. Kalėjime boksininkas atsivertė į islamą ir pasikeitė savo vardą į Malik Abdul Aziz.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuosprendis: kaltas. M. Tysonas buvo nuteistas 6 metams kalėjimo, tačiau po 3 metų paleistas lygtinai.

7. Mike'as Tysonas – boksininkas.

Kaltinamas: užpuolimu.

Trejus metus praleidęs kalėjime, M. Tysonas, pasirodo nepasimokė. 1999 metais, jis buvo apkaltintas dviejų žmonių užpuolimu po autoavarijos.

Nuosprendis: kaltas. Sportininkas buvo nuteistas vieneriems metams kalėjimo ir 200 valandų viešųjų darbų.

6. Shoeless Joe Jacksonas – beisbolo žaidėjas.

Kaltinamas: sukčiavimu.

S. J. Jackson – vienas garsiausių beisbolo žaidėjų. Sportininkas buvo apkaltintas sukčiavimu, ėmęs dideles sumas iš priešininkų komandų už prastai sužaistas rungtynes. Beisbolininkas buvo suspenduotas visam gyvenimui. Nepaisant to, jis pradėjo restoranų verslą. Vieną kartą gatvėje sportininkas sutiko buvusį savo komandos draugą:

REKLAMA

- Tu manęs nepažįsti, Joe?

- Žinoma, kad pažįstu tave, Ty. Bet, nemanau, kad tu nori mane pažinoti.

Nuosprendis: nekaltas.

5. Nate'as Newtonas – amerikietiško futbolo žaidėjas.

Kaltinamas: narkotikų laikymu.

N. Newton buvo laikomas vienu perspektyviausių amerikietiško futbolo žaidėju. 2001 metais vasario mėnesį sportininkas buvo sučiuptas su 100 kilogramu marihuanos. Kovo mėnesį jis vėl įkliuvo į policijos akiratį, kuomet jo automobilyje buvo rasta 85 kilogramai marihuanos.

Nuosprendis: kaltas. N. Newtonas buvo nuteistas 2 metams kalėjimo. Išėjęs į laisvę sportininkas teigė: „Kalėjime neatradau Dievo, tik - velnią. Išmokau manipuliuoti žmonėmis ir kaip „apeiti“ įstatymus.“

REKLAMA

4. Trevis Smithas – amerikietiško futbolo žaidėjas.

Kaltinamas: išprievartavimu.

T. Smithas buvo vienas geriausių amerikietiško futbolo žaidėjų, dviejų vaikų tėvas ir tikras pavyzdys kiekvienam žmogui. 2007 metais sportininkas buvo apkaltintas merginos išprievartavimu. To nepakako, nes futbolininkas buvo užsikrėtęs AIDS ir užkrėtė savo auką.

Nuosprendis: kaltas. T. Smithas buvo nuteistas 6 metams kalėjimo.

3. Mike'as Dantonas – ledo ritulininkas.

Kaltinamas: bendradarbiavimu nužudymo byloje.

Santykiai tarp M. Dantono ir jo agento Davido Frosto niekada nebuvo idealūs. Sportininkas sumokėjo 10 tūkst. dolerių samdomam žudikui nužudyti D. Frostą. M. Dantonas niekada nepaaiškino, kodėl taip pasielgė, tačiau prisiėmė visą kaltę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuosprendis: kaltas. Sportininkas buvo nuteistas 5,5 metams kalėjimo.

2. Rae Carruthas – amerikietiško futbolo žaidėjas.

Kaltinamas: bendradarbiavimu nužudymo byloje.

R. Carruthas garsėjo kaip „užkietėjęs“ mergišius. Viena iš jo merginų, sportininkui prisipažino, kad laukiasi. Futbolininkas liepė moteriai pasidaryti abortą, tačiau ji nesutiko. Tuomet R. Carruthas pasamdė žmogų – nužudyti merginai. Žudikas nušovė merginą, o R. Carruthas metaliniu strypu tris kartus trenkė moteriai per pilvą.

Nuosprendis: kaltas. Futbolininkas buvo nuteistas 18 metų kalėjimo.

1. Orenthalas Jamesas Simpsonas – amerikietiško futbolo žaidėjas.

Kaltinamas: nužudymu.

O.J. Simpsonas (nuotr. SCANPIX)O.J. Simpsonas (nuotr. SCANPIX)

Amerikietiško futbolo legenda, aktorius ir komentatorius pagarsėjo taip vadinama amžiaus byla, kur buvo kaltinamas žiauriu savo žmonos Nicole Brown Simpson ir jos draugo Ronaldo Goldmano nužudymu. Visa Amerika spėliojo ar futbolininkas bus nuteistas. O.J. Simpsoną gynė geriausi šalies advokatai.

Nuosprendis: nekaltas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų