REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birštone baigėsi 17-asis tarptautinis džiazo festivalis. Pagrindinis prizas už svarų indėlį į Lietuvos džiazą įteiktas atlikėjai Nedai Malūnavičiūtei.

REKLAMA
REKLAMA

Per tris festivalio dienas žiūrovams pristatyta 19 muzikos projektų.

Nuo 1980-ųjų kas dvejus metus Birštono scenoje skambantis džiazas jau senokai kurortui pelnė, pasak LTV „Panorama“, Lietuvos džiazo mekos vardą.

REKLAMA

Šįmet seniausias Lietuvoje džiazo festivalis sutraukė daugiau nei 200 geriausių muzikantų iš devynių šalies miestų ir dešimties užsienio valstybių. Šveicarijos, Turkijos, JAV, Danijos, Prancūzijos muzikantai, vadovaujami lietuvių džiazo kūrėjų, pristatė įvairių žanrų ir stilių įvairovę - nuo bigbendų iki novatoriškų projektų.

Didžiausią programos dalį sudarė tarptautinį pripažinimą sulaukusių ir dar tik debiutuojančių Lietuvos džiazo muzikantų variacijos, kai kurios skirtos specialiai šiam festivaliui, tad, pasak rengėjų, jis tarsi veidrodis atspindi šalies džiazo veidą.

REKLAMA
REKLAMA

„Čia susirenka patys geriausi muzikantai. Mes galim sekti jų augimą, po kažkiek metų jie sugrįžta iš užsienių, parodo savo programas. Čia fenomenas, nes šios muzikos atlikėjams pasireikšti Lietuvos scenų nėra tiek daug“, - sako Šiaulių bigbendo vadovas Jaroslavas Cechanovičius.

„Džiaugiuosi jaunąja muzikantų karta, kurie labai kūrybingi, plečia Lietuvos ryšius su Europos muzikantais ir netgi pasaulio. Tas turinys džiugina ne tiktai žiūrovą, bet palieka gilų pėdsaką bendroje muzikinėje kultūroje ir garsina Lietuvą“, - teigia atlikėjas Stepas Januška.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žinomas džiazo atlikėjas Remigijus Rančys į orkestrą subūrė geriausius sostinės muzikantus, kurie atliko jo paties sukurtų aranžuočių programą, skirtą vokalistei N. Malūnavičiūtei.

Jai ir įteiktas festivalio pagrindinis prizas.

„Manau, kad Neda ir ketvirtis amžiaus Birštono scenose suponavo šią mintį, kad pirmą kartą tarp vyrų, iki šiol gavusių prizus, yra moteris. Neda yra puiki vokalistė ir puiki fleitininkė. Tai tiesiog vyriška padėka džiazo primadonai Lietuvoje“, - sako Birštono džiazo festivalio rengėjas Zigmas Vileikis.

„Man Birštonas yra vienas iš mylimiausių ir nostalgiškiausių festivalių, nes čia buvo mano pirmieji karjeros žingsniai“, - teigia N. Malūnavičiūtė.

18-asis Birštono džiazo festivalis džiazo piligrimų ir geriausių šalies atlikėjų lauks vėl po dvejų metų kovo paskutinį savaitgalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų